Стало відомо, коли рф може планувати масштабний наступ

0
Стало відомо, коли рф може планувати масштабний наступ
Російська армія може планувати великомасштабний наступ в Україні вже цього літа.

Про це йдеться у статті Financial Times, передає Слово і Діло.

Газета з посиланням на українських силовиків пише, що метою наступу може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Крім того, за словами чиновників, не виключено ще одну спробу захоплення Харкова чи навіть Києва.

За оцінкою американської розвідки, яку журналісти дослідили у грудні, кінцева мета володимира путіна в Україні залишається незмінною – завоювання країни та підпорядкування народу.

Це, йдеться у документі, пояснює, чому росія продовжує свої наступальні операції на сході України за декількома напрямками, особливо навколо Авдіївки, а також у напрямі Лимана та Куп'янська на північному сході.

При цьому один із західних чиновників сказав, що перспективи оперативного прориву з обох сторін у 2024 році невеликі.

У статті видання також йдеться про те, що Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику та переходить до «активної оборони». За словами західного чиновника, ця стратегія передбачає не лише утримання оборонних ліній, а й пошук слабких місць у противника у поєднанні з далекими повітряними ударами – це дозволить Україні наростити свої сили цього року та підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів.

Перехід до такої стратегії, зазначає FT, підтримують найсильніші союзники України. У грудні Міноборони Естонії опублікувало доповідь, в якій йдеться про те, що Україні слід перейти до «стратегічної оборони», щоб дати країні та її союзникам час для створення промислової бази, підготовки резервів, збільшення живої сили та потужностей з виробництва артилерії для відновлення наступальної кампанії у 2025 році.

На такому підході наполягають також США: стратегія утримання територій та водночас пошук слабких місць у російській обороні, щоб використати їх, коли з'явиться така можливість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні