Польські фермери повністю розблокували кордон з Україною

0
Польські фермери повністю розблокували кордон з Україною
У понеділок, 29 квітня, польські протестувальники припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне – Рава-Руська". Відтак розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

"У пункті пропуску "Рава-Руська – Гребенне" відновився рух вантажівок. Польські фермери припинили блокування. Оформлення та пропуск через кордон у двох напрямках здійснюється у звичайному режимі", – йдеться у повідомленні.

До Польщі не пускатимуть фури з зерном
При цьому на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури.

"Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту", - додали в ДПСУ.

Поляки розблокували усі пункти пропуску на кордоні
У Міністерстві аграрної політики та продовольства України додали, що поляки уночі розблокували усі пункти пропуску на кордоні з Україною.

"Висловлюємо вдячність польському Міністерству за конструктивну роботу з розблокування кордону. А також галузевим асоціаціям обох країн. Переговори які тривали були нелегкими, але головне, що ми маємо результат", - зазначив міністр агрополітики Микола Сольський .

Переговори між міністерствами та асоціаціями продовжуватимуться і надалі. Сторони домовилися щомісяця обмінюватися цифрами щодо транзиту сільськогосподарської продукції, щоб контролювати ситуацію. Наступна зустріч міністрів сільського господарства України та Польщі запланована на 7 травня, на ній обговорять умови співпраці влітку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні