Можна зробити все, просто треба захотіти, - інтерв'ю із Наталією Клим'юк про місто Володимир

0
Можна зробити все, просто треба захотіти, - інтерв'ю із Наталією Клим'юк про місто Володимир
"У світі де діалог та співпраця є краплиною, що живить глибоке розуміння та вирішення проблем, розмови зі спільнотою стають ключовим елементом керування містом. Місцевий лідер, незалежно від посади, є чутливим до потреб своїх співмешканців та повинен працювати на користь загального добробуту."

25 січня 2024 року внаслідок нещасного випадку загинув голова громадської ради при Володимирській районній державній адміністрації Максим Клим'юк. Варто зазначити, що на крайніх виборах мера у Володимирі він самовисуванцем посів друге місце, набравши понад 20% голосів. Після загибелі чоловіка, його справи перебрала на себе дружина Наталія Клим'юк.

Про своє бачення ключових викликів, потенціалу розвитку міста, боротьбу з корупцією, благодійність і не тільки читайте в ексклюзивному інтерв'ю пані Наталії для Волинь24.

Розпочнемо із короткої біографії про вас, де ви народились та виросли?

Я народилася у місті Володимир і ще з самого дитинства залишаюсь вірною своєму рідному місту. Закінчила музичну школу і завжди була виключно активною у спортивних заходах. Пізніше вступила до університету імені Лесі Українки на соціального педагога практичного психолога, працювала за професією в ліцеї. Також мені дуже подобалося грати в КВН, там я і познайомилась зі своїм чоловіком. На сьогоднішній день я займаюся справами чоловіка в зв'язку з обставинами, виховую дітей.

Чим ви найбільше пишаєтесь?

Найбільше досягнення в житті - це мої діти. У шлюбі ми виростили трьох прекрасних донечок, старшій уже буде 18 років, середній 10, найменшій 5, звати їх Аня, Яна і Соломія. Вони в нас дуже активні з самого дитинства, старша займається біговими лижами, слалом, ми взагалі сім'я лижників, всі дуже полюбляємо спорт, це привив наш батько, що він завжди казав, що спорт - це здоров'я.

Середня донечка танцює, бальними танцями займається з шести років, займає призові місця на чемпіонатах Європи, відмінниця, ходить в it-школу, вчить англійську, ми поставили собі ціль розвивати дітей всебічно. Найменша донечка займається гімнастикою, ходить в садочок.

Можна дізнатися більше про вашу громадську діяльність у місті Володимир?

Мій чоловік завжди був дуже активною особистістю. Він ініціював та організовував багато заходів у нашому місті, спрямованих на соціальну підтримку та розвиток. У нас є громадські організації. Я, будучи його дружиною, завжди була правою рукою і допомагала. Однією з наших спільних ініціатив була організація Ліги КВНУ (ще до Ліги Сміху) та Битви талантів. Ми створили ці заходи, щоб показати всю різноманітність та обдарованість мешканців нашого міста.

Яка, на вашу думку, найбільш нагальна проблема у вашому місті, яку потрібно вирішувати?

На жаль, однією з найбільших проблем є соціальна ізоляція та недостатня підтримка для дітей із особливими потребами. Ми вважаємо, що кожна дитина має право на повноцінне життя та розвиток, тому ми активно працюємо над тим, щоб залучити увагу суспільства до цієї проблеми. Ми віримо, що через публічне обговорення та спільні заходи ми зможемо покращити ситуацію для цих дітей і їхніх сімей. Також важливо забезпечити доступ до різноманітних соціальних програм та послуг.

Ми дбали про соціальну інтеграцію дітей із особливими потребами, організовуючи для них різні заходи та поїздки. Ці дітки були замкнені вдома, батьки боялися їх показувати суспільству, адже воно їх не сприймало, тому що не бачило, насправді це дуже неймовірні і потужні діти, в них ще треба повчитися. Вони знали, що в них є дядько Максим, що ми завжди поруч. Якщо були якісь нюанси по фінансуванню лікування цих дітей, то організовувались різні благодійні заходи, щоб ці питання закрити.

Наша старша донечка, вона особлива дитина, має ваду слуху з дитинства. Тому в нас таке розуміння. Ніхто про це ніколи не знав, ми не хотіли цього афішувати. Я вважаю, що такими добрими справами і посилом від батьків вона навчилася бути трішки міцнішою, сильнішою в суспільстві.

Як ви оцінюєте економічну ситуацію в місті і які кроки можна зробити для привертання інвестицій та розвитку бізнесу?

Володимир - молоде та процвітаюче місто з великим потенціалом для розвитку. Проте, є проблеми, такі як корупція, що сильно гальмує розвиток. Щоб привернути інвестиції та розвивати бізнес, потрібно впроваджувати прозорі та зрозумілі умови для інвесторів, а також активно боротися з корупцією.

Прозорі та чесні умови для бізнесу, це може включати в себе удосконалення законодавства, зменшення бюрократичних бар'єрів та забезпечення незалежного громадського контролю за діяльністю органів влади. Крім того, важливо залучати громадськість та міжнародних партнерів у процес боротьби з корупцією.

Які перспективи для розвитку міста ви бачите?

Дивіться, я як мама, безпосередньо спілкуюся із мешканцями міста, відвідуючи школи, місцеві ринки, магащини, я чую людей, їхній посил. Вони втомилися від того всього, від корупції, люди хочуть жити спокійним життям. Зараз йде війна, вона поставила всіх в певні рамки.

Володимир має великий потенціал для розвитку туризму та інфраструктури. Ми знаходимося недалеко від кордону з Польщею, що відкриває можливості для розвитку міжнародного туризму. Крім того, місто має привабливу природну та історичну спадщину, яка може стати основою для розвитку туристичних проектів.

Що, на вашу думку, можна зробити для покращення якості життя мешканців міста?

Для покращення якості життя мешканців необхідно розвивати інфраструктуру, створювати зони для відпочинку та розваг, підтримувати культурні та спортивні заходи. В нас не таке велике населення, приблизно 30 тисяч, але на сьогодні, наприклад, навіть немає куди піти з дітьми, відпочити, щоб дитина десь пострибала, побігала. За містом можна побудувати чимало різноманітних комплексів. Для цього треба запускати інвесторів, без корупції, із чіткими правилами. У місті є гарна річка, є всі перспективи на розбудову прекрасного сучасного міста.

Який найбільший виклик для міста?

Один з найголовніших викликів, з яким зараз стикається Володимир - це корупція та боротьба з нею, для того, щоб будувати інфраструктурні об'єкти, розвивати місто, щоб заходили інвестори, то основний крок - це боротьба з корупцією. Навіть нещодавно в нас у місті були такі випадки, корупційні, не буду вам називати прізвищ, які були на хабарі взяті, і то такі суми, що ну якісь неймовірні. Я знаю від свого чоловіка, що були інвестори, які хотіли вкласти в кошти в місто, але їм ну просто ставили такі корупційні умови, що їм було просто нецікаво заходити в Володимир.

Якими мають бути основні пріоритети мера міста?

Перш за все чути людей, чути, що вони хочуть, де, в яких умовах у своєму місті. У кожному місті людям потрібні робочі місця, комфортний відпочинок, безпека для дітей, мати доступність до продуктів, тому що дивлячись сьогодні, що купують пенсіонери, просто серце кров'ю обливається. Варто розвивати спорт, щоб у місті проводилось більше всеукраїнських конкурсів, змагань.

Важливим є й чисте повітря, щоб не було там викидів з заводів, сортування сміття, наші люди це усвідомлюють, коли ти своїм прикладом це показуєш. Відкрити притулок для тварин. У нас дуже багато в місті тварин, вони всі прекрасні, але нікому не потрібні, тобто ну це ж можна все зробити, не обов'язково витрачати мільйони на це, просто треба захотіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні