«Укріплюємо кордон від Волині»: у ДПС розповіли про підготовку до можливого наступу рф

0
«Укріплюємо кордон від Волині»: у ДПС розповіли про підготовку до можливого наступу рф
Влітку росіяни нібито готують масштабний наступ в Україні. Не тільки кордон із Росією є небезпечним напрямком для України. Також загроза може виходити з боку Білорусі, хоча там наразі немає значних підрозділів ЗС РФ.

Про це спікер Державної прикордонної служби (ДПСУ) Андрій Демченко розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"За тим, що там відбувається, стежать підрозділи розвідки. Ми тримаємо ситуацію під контролем, щоб у випадку небезпеки вчасно зреагували на цьому напрямку. Але ми не сидимо склавши руки в очікуванні, ми укріплюємо цей кордон від Волині до Чернігівщини", — сказав він.

Речник ДПСУ додав, що ворожі сили можуть зупинити тільки українські військові. Жодні фортифікаційні споруди самі по собі не зможуть зупинити ворожі війська.

Водночас лінії оборони відіграють серйозну роль. Вони захищають особовий склад і дають можливість продовжувати бойові дії.

Крім того, подібні заходи дають змогу знищувати окупантів ще на підступах. Водночас, з його слів, на кордоні з Росією ситуація відрізняється від того, що відбувається біля Білорусі.

"Стосовно можливого наступу ворога, то наразі у ворога недостатньо сил, щоб здійснити повномасштабне вторгнення, яке б дало їм можливість досягнути якоїсь стратегічної цілі. Може бути відволікаючий маневр, щоб ми біля кордону тримали необхідну кількість сил і не перекидали наші сили на лінію фронту, де ведуться повномасштабні бойові дії", — додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні