Стало відомо, яка із країн НАТО може закрити небо над заходом України

0
Стало відомо, яка із країн НАТО може закрити небо над заходом України
Речник Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону прокоментував нещодавній масований ракетний удар по Україні.

Про це пише УНІАН.

Зокрема, напередодні стало відомо, що під час масованого удару, одна з російських ракет підлетіла до кордону з Польщею. Варшава ж підіймала в повітря свої винищувачі.

"Раніше, коли російська ракета тимчасово залетіла в повітряний простір Польщі, тоді вже лунали розмови, що країна могла б закрити небо хоча б у західних областях нашої країни. Це дозволило б нам використовувати станції та пускові установки, які знаходяться для прикриття наших цивільних об'єктів на заході України та перемістити їх на інші напрямки", – сказав Євлаш.

Він також зазначив, що технічно у Польщі є можливість закрити частину неба над Україною.

"Оскільки й великого радіуса дії у них є системи ППО, які могли б завдавати ці удари. Однак, для цього потрібна політична воля. І це вже більше розмова з нашим дипломатичним корпусом, які можуть це погодити. Це полегшило б нам життя певною мірою. Оскільки, ми могли б використовувати дефіцитні установки для боротьби з тактичною авіацією, керованими ракетами, крилатими ракетами. Це нам стало б у пригоді", – зазначив Євлаш.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні