Українська розвідка знищила радіолокаційну систему росіян вартістю понад 5 млн доларів

0
Українська розвідка знищила радіолокаційну систему росіян вартістю понад 5 млн доларів
Головне управління розвідки міноборони України спільно з військовослужбовцями 15-ї окремої бригади артилерійської розвидки «Чорний ліс» уразили новітню російську радіолокаційну систему 48Я6 К-1 «Подльот» вартістю 700 млн рублів або понад 5 млн доларів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Зазначається, що група ГУР МО «Гуси-9» спільно з військовослужбовцями 15-ї ОБрАР «Чорний ліс» виявили та вдарили по російській РЛС 48Я6 К-1 «Подльот». Успішного вогневого ураження завдали по антенно-фідерній установці та дизельній станції, що живила комплекс.

«️Вказану систему ворог використовував для виявлення та передачі координатів цілей російським зенітно-ракетним комплексам С-300/С-400», – йдеться в повідомленні ГУР.

Радіолокаційна станція «Подльот» порівняно нова російська розробка – вона перебуває на озброєнні армії РФ із 2015 року. Це універсальна мобільна трьохкоординатна радіолокаційна станція, що виявляє повітряні цілі на відносно малих висотах. Вартість однієї такої РЛС становить понад 700 мільйонів рублів або понад 5 мільйонів доларів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні