--> Коли добудують дитсадок у селі на Волині. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Коли добудують дитсадок у селі на Волині. ФОТО

0
2
Коли добудують дитсадок у селі на Волині. ФОТО
Народний депутат України В'ячеслав Рубльов побував на будівництві дитячого садка в селі Крупа Луцького району.

Дитсадок зводять за кошти Державного фонду регіонального розвитку та Підгайцівської сільської ради із застосуванням сучасних технологій. Заклад займає 2000 кв.м. та розрахований на 105 дітей.

У селі Крупа триває будівництво дитячого садка. Будівельники кажуть: заклад готовий на 75% і планують усі зовнішні роботи завершити до кінця року. Зараз приміщення утеплюють та розмальовують, завершують і покрівлю.

«Це перший дитсадок в Луцькому районі, який побудований з часів незалежності України», - наголошує народний депутат В'ячеслав Рубльов.

«Спершу надійшло фінансування з ОТГ, а після втручання наших народних депутатів, виділили гроші з ДФРР, - розповідає підрядник Андрій Розумовський. - Біля дитсадка буде твердопаливна котельня, облаштований під’їзд та доїзд, а також озеленення території».

За словами нардепа В'ячеслава Рубльова, в селі Підгайці є дитячий садок, але він переповнений. Загалом, в колишній Підгайцівській сільраді – в селах Крупа, Струмівка та Підгайці мешкає більше 700 дітей дошкільного віку. І якщо частина з них може відвідувати дитсадки в обласному центрі, а ще частина – дитсадок в Підгайцях та сусідніх селах, то більше 200 дітей не охоплені дошкільною освітою.

«На початку року були затверджені об’єкти, які будуть фінансуватися з Державного фонду регіонального розвитку, проте дуже довго кошти не виділяли, адже в країні проходили вибори. Дуже добре, що на прохання депутатів Верховної Ради відгукнувся Кабінет Міністрів і розблокували гроші ДФРР», - підкреслює народний депутат.

Він переконаний, що цей дитсадок будуть відвідувати не тільки місцеві діти, а й ті, які мешкають в сусідніх селах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні