--> Міністр розвитку громад проінспектував будівництво дитсадка під Луцьком. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міністр розвитку громад проінспектував будівництво дитсадка під Луцьком. ФОТО

1
6
Міністр розвитку громад проінспектував будівництво дитсадка під Луцьком. ФОТО
Об’єкти, будівництво яких фінансує держава, повинні бути якісні
Про це заявив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, інспектуючи хід будівництва дитячого садка у селі Крупа Луцького району в рамках робочої поїздки на Волинь.

Про це інформує пресслужба Волинської ОДА.

Оглянувши об’єкт, що будується в рамках програми Президента України «Велике будівництво», Олексій Чернишов позитивно оцінив об’єм та якість виконаних робіт. Загалом він позитивно оцінив етапи будівництва, але висловив певні зауваження, які необхідно врахувати та внести відповідні корективи, аби об’єкт відповідав усім критеріям сучасного дошкільного закладку.

Зважаючи на те, що заплановане будівництво даного об’єкту було давно, а проектна документація виготовлена близько 10 років тому, окремі важливі в умовах сьогодення критерії будівництва не були у ній враховані. Відтак, зауваження стосувалися покращення інклюзивності дитячого садка, зокрема, доступності до нього маломобільних верств населення.

«Давайте удосконалимо цей об’єкт і зробимо його якісно, – сказав Міністр розвитку громад та територій. – Об’єкти, будівництво яких фінансує держава, повинні бути якісні та відповідати усім критеріям сучасних закладів щодо комфорту і доступності».

Також він наголосив, що держава готова виконати усі взяті на себе зобов’язання щодо будівництва запланованих об’єктів та профінансувати їх у повного обсязі.

«Коли будуть акти виконаних робіт, все буде гарантовано оплачено, кошти на це є, – зауважив Олексій Чернишов.

Відтак, найближчим часом у проектну документацію будуть внесені необхідні зміни, а підрядники, у свою чергу, забезпечать виконання усіх додаткових будівельних робіт.

В ході інспектування будівництва дитсадка Міністр розвитку громад та територій поцікавився термінами здачі об’єкту в експлуатацію, а також, чи враховано у проекті забезпечення закладу необхідними меблями та устаткуванням та чи буде здійснено озеленення території.

«Відкриття закладу планується 29 серпня, – повідомив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Так стояло завдання і забудовники його виконають. Наразі будівельна готовність об’єкту складає 76%».

У свою чергу, представники будівельної організації, що забезпечує реалізацію цього проекту, наголосили – меблі уже закуплені, а озеленення території навколо дошкільного закладу буде організовано по завершенні будівельних робіт.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці. Виглядає дуже гарно, сучасно, зручно. Будемо сподіватись, що все встигнуть в терміни і вже з вересня діти матимуть змогу прийти в новий садочок.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні