--> Фоторепортаж із візиту Президента Зеленського на Волинь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Фоторепортаж із візиту Президента Зеленського на Волинь

1
1
Фоторепортаж із візиту Президента Зеленського на Волинь
На Волині з робочим візитом побував Президент України Володимир Зеленський. Він оглянув хід будівництва дитячого садка в селі Крупа Луцького району та хід ремонтних робіт автомобільної дороги загального користування М-19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Візит відбувся у четвер, 9 липня, і почали його з огляду автомобільної дороги державного значення М-19 Доманово – Ковель – Чернівці – Тереблече на ділянці поблизу села Дачне.

В рамках поточного середнього ремонту тут відновлюють дорожнє покриття, облаштовують тротуари та пішохідні доріжки, встановлюють дорожні знаки та освітлення тощо. Обсяг фінансування проекту становить майже 292 мільйони гривень.

Після цього Володимир Зеленський разом з головою Волинської обласної державної адміністрації Юрієм Погуляйком та керівником «Укравтодору» Олександром Кубраковим прибули в село Крупа Луцького району. Перед входом на територію новозбудованого дитсадка, який мав оглянути Президент, волиняни розгорнули плакат.



На зустріч із Зеленським прийшли представники Заборольської та Княгининівської ОТГ. Активні мешканці цих двох ОТГ вже тривалий час вимагають переглянути перспективний план формування території Волинської області, що передбачає приєднання їхніх ОТГ до Луцької міської громади.

Десятки людей зустріли Президента України з плакатом із надписом: «Президенте – гарант Конституції! Почуйте голос громади!!!».

Вийшовши з автомобіля, Володимир Зеленський не проігнорував таку «теплу» зустріч волинян, а підійшов та вислухав їх. Лише після розмови з представниками ОТГ Президент пішов оглядати новозбудований дитячий садочок.



Зазначимо, що фінансування будівництва ведеться за кошти Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів. Загальна кошторисна вартість об'єкту – 38 879, 637 тисяч гривень.

Дитсадок ще не зданий в експлуатацію. Він розрахований на 105 дошкільнят. Завершити будівництво мають до першого вересня.

«Бачимо, достатньо сучасний садочок. Подобається, але поки не вистачає атмосфери. Треба ще квіти, дерева і, перш за все, – діти. Я впевнений, що 1 вересня ця атмосфера з’явиться і буде дітям приємно тут навчатися і гратися», – сказав Президент.



Після цього на прохання журналістів Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому призначив головою Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, який народився в Луганській області.

«Я не знаю всі кадрові рішення в обласній адміністрації, бо я Президент всієї країни, а не Президент всіх облдержадміністрацій. Ми призначили голову ВОДА, з усіма головами у нас є домовленості. Є якийсь час, коли в них є можливість призначати того, кого вони бачать. Якщо ми бачимо, що політика голови Волинської облдержадміністрації тієї чи іншої виправдовує себе, якщо ми бачимо позитивний результат, – залишаємо цього голову. Я впевнений, що на Волині багато прекрасних, професійних людей. Мені здається, що голова Волинської ОДА взяв ту команду, з якою він працював раніше, щоб швидше ввійти в процес. Мені здається, що представники Волині таки повинні бути, але при всьому цьому, мені здається, політику області мусить оприділити саме голова обласної державної адміністрації», – пояснив Володимир Зеленський.



Голова Волинської облдержадміністрації пояснив, що серед його заступників є волинянин.

«У мене одна заступниця з Чернівців (Тетяна Щербак), заступник, який контролює і координує роботу правоохоронних органів з Волині (Анатолій Костик), і третій заступник (Олександр Троханенко) – він дійсно з Донецької області. І я – єдиний представник Луганської області», – сказав Погуляйко.



Президент України Володимир Зеленський зауважив, що якщо волиняни просять в адміністрацію когось з області – це потрібно зробити.

Також журналісти поінформували, що жителі Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського і Ратнівського районів Волинської області потерпають від найбільшого за останнє десятиріччя літнього паводка. На запитання, чи отримають волиняни компенсацію за втрачений врожай – Президент відповіді не зміг дати.



Коли Президент вийшов з авто біля стін Луцького замку, його обступили люди. Частина з них були підприємцями ринку, що розташований поруч із замком.

Зеленському почали розповідати про знесення Старого ринку. Мовляв, на базарі більше тисячі робочих місць, ринок зносять бульдозерами, люди змушені їхати за кордон на заробітки. А дії міської влади, мовляв, «суперечать політиці уряду», – заявив один з підприємців Зеленському.

Після цього він перепитав адресу ринку, записав собі в телефоні «Глушець, 1» і сказав людям:

«Що я можу зробити? Ми знаємо адресу. Я не можу вплинути на суд. Що я можу зробити швидко, до виборів, коли ви оберете нормальних людей, і вірю з вами разом, що це будуть нормальні люди. Ви сказали – втрачаєте людей, втрачаєте заробітну плату, у вас крадуть цю землю і майно. А це небезпека для вашого міста. тому поки що я можу звернутися до голови Служби безпеки України. Бо це питання про безпеку. Це моя вертикаль. Я можу до нього звернутися я сказати адресу: не пускати там, не надавати... Зараз буде момент, я йому подзвоню, скажу адресу. Добре? Скажемо поліції те ж саме».

Як відомо, Службу безпеки України очолює шкільний товариш Зеленського Іван Баканов.

На своїй сторінці в фейсбуці Володимир Зеленський опублікував світлину з двісті гривневою купюрою на фоні Луцького замку.

"Позаду мене – в’їзна вежа Луцького замку. Та сама, що на нашій 200-гривневій купюрі. Завжди мріяв порівняти малюнок з реальністю. У замку відчув дух історії та волинських легенд", – написав у фейсбуці Зеленський.
Новозбудований дитсадок у Крупі
Новозбудований дитсадок у Крупі
Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак
Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко
Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Насправді, це один з кращих фоторепортажів, зроблених під час візиту Зеленського. Професійно і творчо.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні