Біля Волинської ОДА – протести чотирьох ОТГ проти приєднання до міст. ФОТО

3
-7
Біля Волинської ОДА – протести чотирьох ОТГ проти приєднання до міст. ФОТО
У Луцьку на Київському майдані зібралися понад сто активних мешканців чотирьох об’єднаних територіальних громад (ОТГ), щоб висловити протест проти рішення про приєднання їхніх ОТГ до міст на Волині.

Мітинг біля Волинської ОДА з дотриманням усіх санітарних правил під час карантину відбувся в четвер, 4 червня.

Його організували активні мешканці Княгининівської і Заборольської ОТГ, які вже тривалий час вимагають переглянути перспективний план формування території Волинської області, що передбачає приєднання їхніх ОТГ до Луцької міської громади.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Не хочемо бути містом». Волинські ОТГ проти приєднання до Луцька. Частина 3

До протестувальників цього разу приєднались представники Зарічанської ОТГ, які проти приєднання їхньої громади до Володимира-Волинської, а також Гуто-Боровенської ОТГ, які не бажають приєднуватися до Каменя-Каширського.

Нагадаємо, депутати Зарічанської ОТГ ще в січні ухвалили на сесії рішення проти приєднання до міста Володимира-Волинського. Вони зверталися до Волинської ОДА, щоб у перспективному плані не було затверджено цього об’єднання. Хоча згоди з владою вони не дійшли, тож навіть перекривали на знак протесту дорогу поблизу села Новосілки.

У Луцьку в четвер, 4 червня, протестувальники вимагали зустрічі з головою Волинської ОДА Юрієм Погуляйком.

До них вийшов заступник голови Волинської ОДА Анатолій Костик.

Депутат Заборольської сільської ради Олександр Озеруга розповів, чому мешканці Княгининівської і Заборольської ОТГ, не порушуючи жодних законів, перекривали дороги. Вони хочуть, щоб до голосу громад дослухалися. Якщо ж і надалі їх будуть ігнорувати, заявив, що мешканці готові перекривати дорогу до смітттєзвалища у Брищі, по якій Луцьк вивозить тверді побутові відходи.

Нагадаємо, сміттєзвалище сьогодні переповнене, з нього витікає небезпечний фільтрат, і Княгининівська ОТГ сьогодні судиться з Луцькою міською радою з вимогою привести полігон твердих побутових відходів до належного стану з дотриманням усіх екологічних норм.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Сміттєва криза Луцька: переповнений полігон і домовленості замість контролю

Анатолію Костику вручили звернення від мешканців Княгининівської ОТГ, в якому вони обґрунтовують небажання і неможливість приєднання цієї громади до Луцької міської громади. Анатолій Костик запропонував написати подібні звернення від трьох інших ОТГ і всі чотири пообіцяв передати голові ОДА Юрію Погуляйку.

«Я думаю, що він в нас людина розумна, прийме розумне рішення, – сказав, звертаючись до мітингарів, Костик. – Сьогодні, максимум завтра ви отримаєте відповідь. Якою вона буде, я повідомлю».

Водночас заступник голови ОДА просив мітингарів не шантажувати обласну державну адміністрацію перекриттям дороги на сміттєзвалище.

«Так само відповідальність несе міська рада. Так само ви можете звертатись до них», – сказав Костик.

На що з натовпу пролунало: «Вони рішення не приймають – ви приймаєте».

«Але й так теж не можна, – зауважив Костик. – Ви ж щойно самі говорили за самоврядування. В нас міська влада теж говорить, що вона самостійна».

Нагадаємо, перспективний план формування території Волинської області, у якому передбачене приєднанням сільських громад до міст, затверджував Кабмін на підставі подання Волинської облдержадміністрації.

Протестувальники домовилися з Анатолієм Костиком, що разом з ним подати звернення голові Волинської ОДА підуть по одному представнику з кожної громади.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бо наробили дурниць із тим обєднанням - потрібно було всі ОТГ в радіусі 10-15 км від Луцька приєднати, а не ВИБІРКОВО ... а тепер будуть мати проблем !
Відповісти
Просто для нашої ОДА одні рівніші за інших вийшли
Відповісти
При чому тут ОДА? Це-ж Кабінет міністрів приймав рішення.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні