«Якщо ви не приберете Коломойського – це буде загроза вам увесь час»: Ігор Палиця розповів, чому націоналізували «Приватбанк»

1
0
«Якщо ви не приберете Коломойського – це буде загроза вам увесь час»: Ігор Палиця розповів, чому націоналізували «Приватбанк»
Голова Волинської обласної ради, один із лідерів партії «УКРОП» та партнер Ігоря Коломойського Ігор Палиця розповів, чому насправді, на його думку, націоналізували «Приватбанк».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ігор Палиця про велику політику і кадрові зміни

Про це політик розповів у прямому ефірі телеканалу «Аверс», спілкуючись із журналістами провідних волинських видань.

«Я не був акціонером, не є акціонером і не претендую на «Приватбанк». І коштів у мене там не було. Я знаю тільки одне. Що «Приватбанк» був створений ним (Ігорем Коломойським – ред.) з «нуля». «Приватбанк» працював чітко, це був найшвидший і найякісніший банк в Україні», – зазначив Ігор Палиця.

За словами політика, із 170 мільярдів гривень, внесених у статутний капітал «Приватбанку», монетизовано тільки 17 мільярдів. Решта, за його словами, лежать на рахунках «Приватбанку», на які держава нараховує відсотки на цінні папери, і таким чином банк показує мільярдні прибутки. За словами політика, це йому стало відомо з розмови з Ігорем Коломойським.

Також Ігор Палиця розповів, що ще у 2014 році один із впливових інвестиційних банкірів попереджав Петра Порошенка про потенцінйу загрозу, яка може йому надходити від Ігоря Коломойського.

«Один впливовий інвестиційний банкір ще до інавгурації Порошенка, у 2014 році, коли Коломойський був губернатором Дніпропетровської області, і мав авторитет тоді не менший, ніж Президент України, попереджав Петра Порошенка. Йому було сказано тоді: «Петре Олексійовичу, найбільша загроза для вас – це Коломойський. Якщо ви не приберете Коломойського – це буде загроза вам увесь час. А для того, щоб його прибрати – треба забрати «Приватбанк», – розповів Ігор Палиця.

Також голова обласної ради сказав, що йому не відомо чи вдасться Ігорю Коломойському повернути «Приватбанк». Водночас додав, що, на його думку, «Приватбанк» не потребував жодної фінансової допомоги, а його просто забрали.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жиди і схеми
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні