--> Ігор Палиця про велику політику і кадрові призначення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ігор Палиця про велику політику і кадрові призначення

0
-4
Ігор Палиця про велику політику і кадрові призначення
Під час спілкування із представниками провідних інформаційних агентств Волині у прямому ефірі телеканалу «Аверс» голова Волинської обласної ради Ігор Палиця розповів про власне бачення політичної ситуації в Україні та на Волині.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Світоглядні питання: про найважливіше з прес-конференції Ігоря Палиці


ПРО МОЖЛИВІ ПРИЗНАЧЕННЯ

Чи не найбільше волинян цікавить питання про політичне майбутнє самого Ігоря Палиці, адже чутки про ймовірне призначення його на посаду прем'єр-міністра України вже поповзли. Втім, політик розвінчав їх.

«Мені не робили ніяких пропозицій кадрових призначень або перспектив. Про це ні я не говорив, ні зі мною ніхто не говорив. Я знайомий з новообраним Президентом, але я не спілкувався з ним жодного разу з моменту початку президентської кампанії», – заявив Ігор Палиця.

Також очільник обласної ради відповів, що йому не відомо, які кадрові зміни чекають Волинську область. Ігор Палиця зазначив, що може бути декілька варіантів процедури призначення наступного голови Волинської обласної державної адміністрації.

«Можливо, будуть конкурси. Можливо, представники «ЗеКоманди» будуть когось пропонувати. Можливо, керівник штабу піде. Рішення буде приймати новообраний Президент за погодженням з Кабміном», – розповів Ігор Палиця.

Голова обласної ради закликав депутатів припинити політичні чвари і політикою займатися тільки під час агітації на виборах. А в залі обранці громади, за його словами, повинні представляти волинян – тих, хто обрав депутатів обласної ради на округах. Водночас Ігор Палиця натякнув, що в обласної ради вистачить можливостей донести до нового Президента інформацію про те, якщо раптом новопризначені посадовці почнуть займатися не тим, чим потрібно, тим самим створюючи тінь на іміджі Президента.



«ТИХ, ХТО ПРАЦЮЄ НОРМАЛЬНО, ЧІПАТИ НЕ ПОТРІБНО»

Серед іншого журналістів цікавило ставлення голови обласної ради до масових нових призначень у відомствах та установах області у зв'язку із обранням нового Президента.

«Я не є прихильником того, що якщо змінилася влада в країні – треба міняти владу нижче. Міняти треба тих, хто не є фахівцем або є корупціонером, або є ледащо і не хоче працювати. У 2014 році, коли вступив у силу закон про люстрацію – було звільнено стільки якісних фахівців, які не брали участі ні в яких корупційних схемах, які не брали участі у виборах, які Януковича бачили тільки по телевізору. Вони були звільнені і сьогодні не мають права працювати. Я вважаю, що тих, хто працює нормально, чіпати не потрібно», – переконаний Ігор Палиця.

Також політик вважає, що не варто змінювати фахових людей і в правоохоронній системі.

«Люстрація. Я проти цього. Правоохоронні органи повинні працювати незалежно від зміни керівництва країни. Фахова і професійна людина не повинна переживати кожні 5 років, що її будуть звільняти, бо заходить нова молода команда. Багато дуже помилок було, коли звільнили старі якісні кадри. Нові також почали брати хабарі, як і старі. Проблема в іншому – вони виконували злочинні вказівки влади. Але це правоохоронні органи, ми на них не впливаємо», – заявив Ігор Палиця.



СПІЛЬНИЙ ОХОРОНЕЦЬ І НЕ ТІЛЬКИ

Ні для кого не секрет, що Ігор Палиця має ділові зв'язки з Ігорем Коломойським та особисто знайомий із Президентом України Володимиром Зеленським. Журналістам навіть відомо про спільного охоронця голови Волинської обласної ради та Президента України. На що Ігор Палиця відповів, що більше не отримує послуг цього охоронця. Щоправда, не заперечує, що охоронні послуги і йому, і Президенту надавала свого часу одна і так ж охоронна фірма.

Найбільша інтрига, мабуть, була в тому, чи й дісно претендує голова Волинської обласної ради на посаду прем’єр-міністра України. Адже, як зазначили деякі журналісти, нібито на дні народженні Ігоря Коломойського звучав тост за таке призначення.

«Це неправда. Такого тосту не було і такої мови не було. Хто буде прем’єр-міністром – буде вирішувати народ України на чергових або позачергових виборах до парламенту. І скажу вам більше, що в мене немає ніяких амбіцій йти у владу в Київ. Або якщо призначать, або якщо оберуть – немає амбіцій. Ми з вами всі разом маємо серйозні проекти по Волині», – сказав Ігор Палиця.

Політик зазначив, що бажає, аби у владу прийшли чесні та фахові люди, а прізвище – не має значення.

«Коли люди отримали владу – вони на 90% змінюються. І тільки 10% залишаються такими, якими їх бачили до виборів. Я дуже хотів би, щоб Президент Зеленський потрапив у ті 10%, яких влада не змінить», – висловив надію Ігор Палиця.

«НЕМАЄ СЕНСУ ДО МЕНЕ ПРИХОДИТИ І ЗАСВІДЧУВАТИ СВОЮ ПОВАГУ»

У багатьох існує пересторога, що до «ЗеКоманди», команди Президента і його оточення на Волині долучаться так звані «перебіжчики» з інших політичних команд, які не так давно були в опозиції до Володимира Зеленського і критикували, зокрема, роботу обласної ради та Ігоря Палиці. На питання, як вестиме себе з тими, хто прийде з поклоном на покаяння, голова обласної ради відповів просто.

«З приводу перебіжчиків, я така людина, що і при владі, і в опозиції спілкуюся з одним і тим же колом моїх знайомих. І в мене це коло не розширюється і не збільшується через те, що спочатку хтось говорив і думав одне, а потім змінилася ситуація, і він починає розповідати казки. І від того, що людина прийде – моє враження про неї не зміниться. Тому немає змісту до мене приходити і засвідчувати свою повагу», – відповів Ігор Палиця.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Верховну Раду проходять шість партій

«МАЖОРИТАРНИКИ – ЦЕ ЄДИНІ ДЕПУТАТИ, ЯКІ ВИМУШЕНІ ЩОСЬ РОБИТИ»

Ігор Палиця висловив свою думку щодо переваг мажоритарно-пропорційної виборчої системи.

«Як би хто не казав якийсь там бруд про мажоритарників, мажоритарники – це єдині депутати, які змушені щось робити і тягти свої округи, і вкладати в свої округи, тому що вони там хочуть ще раз обратися», – переконаний Ігор Палиця.

На думку Ігоря Палиці, депутати, які проходять за партійним списком, дбають тільки про власні інтереси. Відтак, на думку політика, мажоритарна виборча система має свої переваги.

Водночас Ігор Палиця вважає, що вибори мають відбуватися за відкритими списками, але з обов’язковим закріпленням кожного депутата за конкретним округом.

«Не просто треба змінити систему, а треба зробити так, щоб люди, які голосують за цього депутата, мали право його відкликати, якщо він не займається проблемами людей», – вважає Ігор Палиця.

Щодо депутатських амбіцій самого Ігоря Палиці, то він відповів, що ще не вирішив, чи йтиме у депутати.



«УКРОП» НЕ БУДЕ ОБ'ЄДНУВАТИСЯ ЗІ «СЛУГОЮ НАРОДУ»

Цікавило журналістів і майбутнє політичної партії «УКРОП», кандидат у президенти від якої Олександр Шевченко показав далеко не найкращий результат. Ігор Палиця запевнив, що об'єднання з президентською партією не буде.

«Вони («Слуга народу» – ред.) сьогодні великі і перспективні, їм не потрібен ніхто», – відповів Ігор Палиця.

Також політик заявив, що партія «УКРОП» ще не вирішила, у якому форматі буде йти на парламентські вибори.

Нагадаємо, під час інавгураційної промови Президент України Володимир Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових виборів.

Роман КОЛЮХОВ («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні