Як підготувати сайт до запуску контекстної реклами

0
-9
Як підготувати сайт до запуску контекстної реклами
Контекстна реклама - один з основних каналів залучення трафіку, що дозволяє ненав'язливо розповісти користувачам про товар або послугу. Залежно від введеного запиту на сторінках пошуку або партнерського сайту показуються текстові або графічні оголошення.

Рекламодавець платить саме за кліки за даними оголошеннях. І щоб ваш рекламний бюджет не «склікувався» даремно, сторінка, яка бере користувача з реклами, повинна бути правильною і максимально конверсійної.

Ми підготували для вас список рекомендацій для підвищення ефективності рекламних кампаній.

КОНТЕНТ

1. Зміст посадкової сторінки має відповідати рекламному оголошенню.
Якщо текст оголошення про продаж чайників, то не потрібно ставити посилання на загальний каталог побутової техніки.
Наприклад, оголошення по запиту «купити чайник скло» від компанії веде на загальний розділ, що мотивує користувача піти на більш підходящі сторінки конкурентів.

2. Шапка сайту повинна бути інформативна.
Вказуйте в шапці сайту коротко чим займається компанія і в яких регіонах (або де знаходиться). І, звичайно ж, контакти. Заощадите користувачеві час на пошук цієї інформації.

3. Налаштуйте зміну контенту під цільовий запит.
Можна міняти заголовок сторінки, підписи на кнопках або зображення в першому екрані в залежності від введеного запиту в пошуку. Так користувач буде впевнений, що ваш сайт йому підходить.

4. З першого екрану розповідайте про продукт.
Якщо в першому екрані розміщений слайдер, то зробіть його інформативним: розкажіть в ньому про новинки або акціях. Прості зображення тільки займають місце і не несуть корисної інформації.

5. Показуйте чому варто зробити замовлення саме у вас.
Найчастіше відвідувач вперше бачить ваш сайт і не знає про всі переваги, тому розкажіть йому про них. Головне, щоб текст був невеликим і легко сприймався. Детальніше про те, як правильно сформулювати переваги.

6. Використовуйте мінімум анімації.
Прибирайте автоматичні спливаючі вікна і анімацію з онлайн-консультанта. Проста кнопка внизу екрана завжди помітна і не заважає вивченню контенту.

7. Вказуйте ціни, хоча б приблизні.
Найчастіше користувачі йдуть з сайту саме через відсутність цін.

8. Додавайте якісні зображення до товарів.
Обов'язково до всіх товарів, з різних ракурсів і можливістю збільшення, щоб можна було розглянути деталі. Так ви допоможете прийняти рішення про покупку. Детальніше про зображення на сайті.

9. Спрощуйте вибір.
Не перевантажуйте продають сторінки асортиментом товарів або послуг. Так відвідувач не заплутається в пропозиціях і з більшою ймовірністю зробить замовлення.

10. Спрощуйте форми.
Форми замовлення повинні бути короткими і зрозумілими. Ваше завдання отримати контакти клієнта. Всю додаткову інформацію ви зможете дізнатись за телефоном або e-mail.

11. Оптимізуйте швидкість завантаження сайту.
Перевірити наскільки швидко завантажується ваш сайт можна за допомогою Google PageSpeed Insights. Оптимальна швидкість від 1-2 секунд.

12. Адаптуйте сторінку під мобільні пристрої.
Все більше користувачів переглядає сайти зі смартфонів і планшетів. А настройки контекстної реклами дозволяють залучати саме мобільний трафік.

НАВІГАЦІЯ

1. Елементи навігації повинні бути розміщені на всіх сторінках і оформлені однаково.
Основні елементи навігації, обов'язкові для всіх сторінок: шапка і підвал сайту, головне меню. Обов'язково в підвалі сайту дублюйте контактну інформацію та посилання на основні розділи сайту, щоб не змушувати користувачів повертатися на початок сторінки.

2. Прибирайте биті посилання і порожні розділи.
Це відштовхує користувачів і псує враження про компанію в цілому. Перевіряйте посилання на працездатність як в рекламних оголошеннях, так і на самому сайті. Також стежте щоб при видаленні товару на нього не вела посилання з реклами.

3. Виділяйте посилання в тексті підкресленням і кольором.
Це необхідно, щоб користувачі могли відразу відрізнити їх від звичайного тексту. А «неклікабельний» текст, навпаки, краще залишити без виділення. Так клієнти не будуть плутатися.

4. Використовуйте онлайн-консультанти
Вони допомагають користувачам швидше поставити запитання, а якщо ви відповідаєте оперативно, то і мають у своєму розпорядженні клієнта до замовлення.

СИСТЕМИ АНАЛІТИКИ

1. Підключайте системи аналітики до запуску реклами.

2. Налаштуйте цілі.
Налаштуйте цілі на основні дії на сторінці, які будете відслідковувати: заповнення форми, клік по кнопці, перегляд конкретної сторінки і т.д.

3. Налаштуйте отримання синхронізованих даних.
Це необхідно для більш детального аналізу реклами.

4. Використовуйте допоміжні сервіси по збору даних
Вони допоможуть не тільки налаштувати систему коллтрекінгу на сайті, але і зберуть повну інформацію про звернення користувачів до служби підтримки.

І як порада-бонус: перевірте чи працюють зазначені контакти і як швидко на них відповідають ваші співробітники. Часом саме відсутність оперативної відповіді є причиною низького ефекту від реклами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні