У США розповіли, від кого залежить закінчення війни

0
У США розповіли, від кого залежить закінчення війни
США мають план, який допоможе Україні перетворитися на успішну країну у військовому, економічному та демократичному сенсі. Плани президента РФ Володимира Путіна провалилися, і щойно він це зрозуміє, продемонструє щире бажання вести переговори, США та Україна "точно будуть там".

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на зустрічі міністрів закордонних справ арабських і європейських країн в Ер-Ріяді 29 квітня, повідомляє Голос Америки.

Блінкен наголосив, що США вдалося згуртувати країни по всьому світу для допомоги України через розуміння, що російська агресія спрямована не лише проти цієї держави, але й проти засадничих принципів світового ладу.

Водночас держсекретар США сказав, що наразі закінчення війни залежить від волі і рішення Путіна.

"Країни визнають, що агресія була спрямована не лише проти України, але й проти деяких основоположних принципів міжнародної системи. І якщо ми залишимо цей виклик безкарним, тоді, ймовірно, <...> ми матимемо світ, де буде більше, а не менше, конфліктів", – висловився американський дипломат.

Він переконаний, що плани Путіна щодо України – стерти її з мапи, включити до Росії, щоб держава більше не існувала – провалилися.

"У нас також є альянс у Європі, який є сильнішим, він також є більшим, ніж був, і я думаю, що є план, який дозволить Україні з часом досягти успіху – <бути> сильною країною у військовому, економічному, демократичному сенсі", – сказав Блінкен.

Війна в Україні стала для РФ "стратегічною поразкою"
Він також наголосив на тому, що війна в Україні стала для Росії "стратегічною поразкою", адже країна-агресорка зараз є слабшою в економічному, військовому та дипломатичному планах.

Водночас Європа за два роки повномасштабної війни в Україні змогла позбутися залежності від російських енергоресурсів.

"Усе це, я вважаю, є величезною стратегічною поразкою Росії. Багато в чому Путін прискорив чимало речей, яким він намагався запобігти. Я сподіваюся, що є визнання цього", – сказав держсекретар США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні