Що потрібно знати про лазерне різання металу*

0

Лазерне різання металу – це одна з найефективніших сучасних технологій розкрою листового металопрокату. Завдяки унікальному впливу лазерів можна розрізати практично будь-які матеріали, включаючи нержавіючу сталь різних марок. Цю технологію найчастіше застосовують для виготовлення різноманітних сталевих деталей.


Вона використовується скрізь, де потрібна висока точність робіт при мінімальній механічній напрузі. Лазерна різка металу, це процес який передбачає швидке локальне нагрівання поверхні сфокусованим променем лазера, викликаючи плавлення та випаровування матеріалу. Роботи проводяться без механічного контакту інструменту з матеріалом, що обробляється. При цьому створюється висока концентрація енергії, що дозволяє обробляти вироби із матеріалів будь-якої твердості.

Переваги лазерної різки металу

Переваги лазерного різання металу як методу з високою точністю обробки матеріалів є очевидними. Сучасна технологія дає можливість створювати якісні вироби із алюмінієвого сплаву, сталі, латуні, міді та інших металів.

У порівнянні з іншими процедурами та способами, переваги лазерного різання металу полягають у тому, що воно є основним методом отримання складних контурів під час розкрою листового металу. Готовий виріб не потребує жодної додаткової обробки та має високі показники якості. Можна виділити й наступні переваги:

  • відсутність ріжучого інструменту;
  • відсутність механічної дії;
  • висока точність;
  • мінімальний термін виготовлення;
  • відсутність деформації;
  • безконтактний розкрій матеріалу;
  • відсутність перегріву;
  • автоматизація процесу.

Технологія лазерного різання металу


У процесі частинки металу плавляться, випаровуються і видуваються струменем газу, що подається під високим тиском. Завдяки цьому забезпечується отримання вузьких розрізів із невеликою зоною нагріву. В даному випадку відсутня як така механічна дія на поверхні, яка оброблюється, тому практично виключена можлива деформації вихідних заготовок. У результаті використання лазерних променів певної потужності можна досягти високої продуктивності розкрою металу за високої якості поверхні розрізів.

Дана технологія передбачає використання спеціальних верстатів з лазерною різкою металу, які керуються за допомогою ЧПУ, що забезпечує здійснення різання плоскої або об'ємної сталевої заготовки за складним контуром. Метод металообробки з використанням лазерів гарантує створення найдрібнішого розрізу або мікроотвору, завдяки чому можна максимально швидко виготовляти дрібні деталі великими партіями.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні