На заході України військовий втік зі служби в ТЦК, бо хотів воювати на передовій

0
На заході України військовий втік зі служби в ТЦК, бо хотів воювати на передовій
Сторожинецький районний суд Чернівецької області виніс вирок чоловікові, який не вийшов на службу до ТЦК і сидів вдома, бо прагнув служити на передовій.

Про це йдеться у вироку суду, передає "Еспресо.Захід".

Деталі справи
Згідно з матеріалами справи, чоловік проходив військову службу під час мобілізації. ВЛК визнала його обмежено придатним, тому його зарахували в роту охорони ТЦК. 15 травня 2023 року солдат вчасно не з’явився на службу та проводив час на власний розсуд до 7 червня 2023 року. Щодо нього порушили кримінальну справу за фактом самовільної втечі з місця служби.

Засуджений визнав провину і просився на фронт
У суді військовий визнав свою провину та щиро розкаявся. Він пояснив, що бажав служити на передовій, а не у ТЦК. Солдат просив його суворо не карати і дати можливість воювати.

"Під час судового засідання обвинувачений свою вину в скоєннi кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив всі обставини скоєння злочину, зазначені в обвинувальному акті. В суді щиро розкаявся, наголошуючи що не буде ніколи скоювати злочини, а свої дії вважав помилкою. Він бажав служити на передовій, а не в ТЦК. Просив його суворо не карати і дати можливість воювати та відправити його в діючу армію", - зазначено у матеріалах справи.

Вирок суду
Суд визнав чоловіка винним у самовільному залишенні місця служби. Йому призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

Рішення протягом тридцяти днів ще можна оскаржити в апеляційному суді.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні