Огляд сервісів для купівлі та прослуховування музики*

0

Не важливо, купили ви навушники бездротові чи з класичним провідним підключенням, їм потрібно забезпечити відповідний плейлист з якісною музикою. Якщо колись для цього доводилося бігати по магазинах в пошуку касет чи CD-дисків, то сьогодні доступні значно простіші способи. З одного боку це банальне “піратство” на різноманітних торентах, але ми в жодному випадку не рекомендуємо цим займатися. По-перше, разом з музикою ви можете завантажити на свій пристрій якийсь вірус, і втратити цінні файли та особисті дані. Але що важливіше, таким чином ваші улюблені виконавці банально не отримають винагороду за свою роботу, що може призвести до закінчення їхнього творчого шляху. В цьому матеріалі ми коротко розглянемо найпопулярніші музичні сервіси потокового аудіо, та сервіси для купівлі ліцензійної музики для персонального використання.

Tidal та Qobuz. Надзвичайно популярні на заході сервіси, які підтримують в тому числі аудіо високої якості FLAC до 1411 кб/с. Їх часто інтегрують в мережеві та портативні плеєри, і в плані якості звуку це, мабуть, найкраще, що можна знайти на ринку стрімінгу. Одна проблема - офіційно вони на жаль не доступні в Україні. Тому доводиться шукати обхідні шляхи у вигляді WPN чи родичів/знайомих за кордоном. Або ж розглядати альтернативні варіанти.

Spotify. Один із мастодонтів на ринку стрімінгового аудіо, з найкращими алгоритмами рекомендацій та автоматичних підбірок, створених на базі аналізу прослуханих вами треків. Офіційно доступний в Україні, є декілька варіантів підписок на вибір, в тому числі сімейна та студентська підписки. Недоліком сервісу вважається відсутність аудіо високої якості, хоча компанія регулярно обіцяє її додати в наступних оновленнях.

Apple Music. Можна сказати, що саме завдяки старанням Apple цифрові аудіосервіси сьогодні взагалі існують. Саме купертиновці першими почали продавати окремі треки в своєму магазині iTunes. Сервіс Apple Music офіційно доступний в Україні, та пропонує серед іншого доступ до аудіо високої якості аж до 24bit/192 кГц. Щоправда, такий варіант доволі “ненажерливий” до інтернет-трафіку, але його завжди можна змінити в налаштуваннях. Сервіс доступний на всіх пристроях, а вартість підписки для України аналогічна пропозиції від Spotify.

Youtube Music. Найдешевший із представлених сервісів. Фактично найбільшою його перевагою є те, що Youtube Music доступний безкоштовно в пакеті Youtube Premium - чи не найкориснішій покупці, яку ви можете зробити взагалі, якщо користуєтеся ютубом. Premium дозволяє повністю прибрати всю рекламу із відео, та завантажувати ролики для перегляду в офлайн-режимі. В плані якості музики Youtube пропонує до 16bit/48 кГц, чого цілком достатньо для безпровідних навушників, але не дотягує до можливостей Apple Music, і тим паче Tidal.

Deezer. Доволі неоднозначний сервіс. З одного боку, він має два рівні підписок. Вартість простішої з них аналогічна такі для Spotify та Apple, але в ній ви не отримаєте доступу до lossless-якості. Для цього доведеться купити підписку вищого рівня, яка трохи дорожча. Перевагою Deezer можна назвати його активну партнерську роботу з популярними виробниками акустики, і інтеграцію в їх мобільні застосунки. В усьому іншому це просто якісний сервіс, який ви можете спробувати в тріал-режимі для оцінки його можливостей, і порівняння з іншими варіантами.

HDtracks, 7Digital, iTunes. Це вже не стрімінгові сервіси, а повноцінні магазини, де ви зможете офіційно придбати та завантажити треки у високій якості для подальшого прослуховування в офлайн-режимі. Це буде корисно власникам дорогих Hi-Fi плеєрів, та стаціонарних систем, які хочуть отримати ультимативне звучання без жодних компромісів. HDtracks дозволяє купувати лише повністю альбоми, тоді як в 7Digital можна купити і окремі треки, що дозволить зекономити.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні