Чи може поліція затримувати і доправляти українців до ТЦК

0
Чи може поліція затримувати і доправляти українців до ТЦК
В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Адвокат Роман Сімутін пояснив, чи може поліція доправляти до ТЦК та СП осіб, які ухиляються від мобілізації.

Про це пише ТСН.

"Відкриваємо нещодавні ухвалені зміни та дивимося статтю 24 – додаткові повноваження поліції, яку доповнили частиною 5 наступного змісту: "За зверненням ТЦК та СП органи та підрозділи, що входять до системи поліції, беруть участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов'язаних та резервістів спільно з представниками ТЦК та СП, а також здійснюють адміністративне затримання та доставлення до цих центрів та органів призовників, військовозобов'язаних та резервістів, які вчинили адміністративне правопорушення, передбачене статтями 210 та 210-1 Кодексу про адмінправопорушення", - пояснив адвокат.

Тобто у разі виявлення порушення поліцейський має право затримати особу не більше, ніж на три години, та доставити до ТЦК для складання постанови.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні