Банерна реклама: розповість про ваш продукт

1
2
Банерна реклама: розповість про ваш продукт
Інтернет реклама помітно відрізняється від всіх інших форматів реклами. В першу чергу – за рахунок можливості відразу ж отримати всю необхідну інформацію про товар, послугу або компанії, просто клікнувши один раз на відповідне посилання (банер) і перейшовши на сайт або сторінку в каталозі. Таким чином, користувач відразу визначає для себе, чи потрібен йому ваш товар або послуга і чи буде він дзвонити або заходити до вас.

У разі ж телевізійної, радіо та зовнішньої реклами рішення про купівлю приймається не відразу, а після деякого часу – після того, як користувач ознайомиться з тим, що йому пропонують або подумає, чи дійсно йому потрібен рекламований товар. Також ймовірно, що потенційний клієнт просто забуде про рекламу, оскільки вона у нього не зафіксується через величину «рекламного шуму».

Іншою перевагою даного формату реклами є можливість яскраво і наочно донести до користувача всі переваги свого товару. Сучасні технології дозволяють зробити рекламний банер дуже красивим і, що найголовніше, «чіпляючим» увагу користувача.

Ще одним плюсом інтернет реклами є можливість відстеження, наприклад, ефективності рекламної кампанії за допомогою контролю кількості показів свого банера і кількості переходів по ньому на потрібну сторінку, - пише biznesua.com.ua.

Але ви ж чули і про банерну сліпоту: несвідоме ігнорування користувачем банерів і навіть контенту, схожого на банери. Додайте свідоме прагнення деяких інтернет-серферів уникати реклами, що виражається у використанні AdBlock і аналогічних програм. Тепер зрозуміло, звідки йдуть розмови про неефективність класичної реклами в інтернеті?

Чому ж рекламодавці платять за банери на популярних сайтах, незважаючи на дані про неефективність цього інструменту? По-перше, великі компанії обов'язково оцінюють ROI інвестицій у рекламу. Повірте, бізнес не буде постійно платити за непрацюючий інструмент. По-друге, є багато досліджень, які підтверджують ефективність реклами, - пише itstatti.in.ua.

Аргументи проти банерної реклами:

Середній CTR банерів становить лише 0,1 %.
86 % інтернет-серферів не пам'ятає, що рекламував останній банер, який вони бачили.
більше половини мобільних кліків по банерах відбувається випадково.
Аргументи на користь банерної реклами:

Банери забезпечують більш високий CTR, ніж всі формати інтернет-реклами в середньому. Загальний показник CTR для інтернет-реклами, незалежно від форматів становить 0,06 %.
Банери приносять користь бізнесу, навіть якщо користувачі не переходять по них на сайт.
Які завдання вирішує банерна реклама

Використовуйте цей інструмент для:

Підвищення обізнаності аудиторії про ваш продукт і бізнес. Навіть якщо користувач не переходить за посиланням, він отримує інформацію.
Управління репутацією.
Залучення трафіку.
Скільки коштують банери

На вартість банерної реклами впливає ряд факторів, включаючи наступні:

- Популярність і тематика обраного майданчика.
- Розмір банера.
- Розташування реклами на сторінці.
- Вибір між наскрізним розміщенням або публікацією реклами на одній або декількох сторінках.
- Вибір між динамічним і статичним розміщенням.
- Щоб дізнатися вартість реклами на конкретному ресурсі, зв'яжіться з адміністраторами або знайдіть відповідну інформацію самостійно.

Реклама в мобільних додатках

Вище сказано, що половина мобільних кліків по банерах відбувається випадково. Незважаючи на це, мобільна реклама працює. У першу чергу це стосується реклами в додатках. Зверніть увагу на деякі факти про цьому інструменті:

За даними маркетингового агентства Medialets, CTR реклами в додатках в два рази перевищує цей показник для мобільних сайтів.
Ви можете опублікувати оголошення в додатках за допомогою систем контекстної реклами і спеціалізованих бірж. Також ви можете домовитися безпосередньо з розробником або власником програми.
За даними видання Apps Savvy, CTR реклами в додатках в 11,4 рази перевершує CTR банерів на сайтах незалежно від їх типу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо не розумієтеся на якійсь темі - запитайте у фахівців! Ви багато дурниць написали, які немають ніякого відношення до теми заголовка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні