Банерна реклама в інтрернеті: як досягти цілі

0
-1
Банерна реклама в інтрернеті: як досягти цілі
Як один з видів реклами в інтернеті використовуються банери. З себе він представляє графічне оголошення рекламного характеру і розміщується на різних сторінках сайтів.

Вони можуть бути різних розмірів і виготовлятися за допомогою всіляких технологій. За допомогою використання банерної реклами досягаються різні цілі рекламних кампаній. Крім виду і розміру велике значення має і вибір майданчика, де буде розташований банер і на яку аудиторію він спрямований. Результат рекламної компанії, проведеної за допомогою банерів, буде залежати як від обраного місця, розміщення банерної реклами на веб-сторінках сайту, так і від виду і тематики цього сайту.

Найбільш поширені банери gif або flash, роблячи рекламу анімованою, тим самим, залучаючи більшу кількість відвідувачів, ніж просте текстове оголошення. За допомогою такого банера можна показати зображення рекламованого товару, логотип фірми, що привертає більшу кількість відвідувачів і робить рекламодавців впізнаваними на ринку послуг. Можливі варіанти виготовлення банера з додатковим інтерфейсом або в ігровому стилі, реагуючи наведенням курсора користувачем. Банер може бути виконаний в різних форматах. Все залежить тільки від цілей рекламної кампанії. Вартість банера так само коливається від складності виготовлення і може досягати 100$.

Важливим є і місце розташування банера на сайті. Найдорожче місце - в шапці сайту. Далі ціна зменшується з кількістю прокручуваних сторінок користувачами, щоб до цього банера дістатися. Таким чином, існує три види розміщення рекламних банерів, які впливають на вартість: в шапці найдорожчий, в меню сайту з умовою видимості без прокрутки сторінки, і найдешевший - в «підвалі», тобто в самій нижній частині веб-сторінки.

Але перед тим як розмістити рекламу, необхідно ознайомитися зі структурою самого сайту. Бувають випадки, що ефективніше розташувати рекламу в нижній частині, визначивши в меню тему, яка вам більше підходить. При цьому рекламний «удар» точно доводиться на цільову аудиторію. Цей варіант добре підходить для тих сайтів, де багато різних розділів і тем.
У разі якщо на сайті є ваші підрозділи, то ефективніше розмістити банер саме там, не переплачуючи за інші сторінки, де інтерес до вашої реклами буде менше. Аудиторія найчастіше клацає по тим рекламних посиланнях, яке найбільш найближче підходять тематиці розділу або сторінок, на яких вони розміщені.

Під розміщенні банерної реклами можна виділити три види сайтів:

- портали загальнотематичних спрямованостей. Вони охоплюють достатньо велику аудиторію, але вона досить різна. На таких сайтах найкраще рекламувати товари загального попиту;

- тематичні сайти. Вони мають досить високу відвідуваність, але користувачі, як правило заходять виключно з певною метою і мало звертають увагу на рекламу;

- вузькоспеціалізовані портали. Вони присвячені якійсь одній темі.
На таких сайтах відвідуваність нижче, але аудиторія набагато вище, тому шанси, що вашу рекламу помітять і перейдуть за посиланням різко зростають.

Для того, що б реклама працювала ефективно, необхідно визначитися з цільовою аудиторією і цілями, які ставляться. Підбір правильної площадки для розміщення реклами - одне з головних умов в цьому виді бізнесу. Для оцінки аудиторії можна скористатися статистикою відвідувань і ключовими словами запитів. Це так само заощадить час і гроші при розміщенні рекламного банера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні