Ледь вижили: лучани 14 днів блукали на острові у тайзі серед ведмедів і без їжі

1
-1
Ледь вижили: лучани 14 днів блукали на острові у тайзі серед ведмедів і без їжі
Олена та Ігор Оборонови з Луцька – туристи з досвідом. Але одна з останніх мандрівок мало не коштувала їм життя. На 14 днів ці люди опинилися сам на сам з природою. Просто вийшли на прогулянку до вулкана на острові Ітуруп - і не туди звернули. Потім вони бачили тільки ведмежі стежки, скелі, океан, поодиноких звірів, їли бамбук та молюсків, злизували росу з трави… і весь цей час не мали жодного зв’язку зі світом.

Це був довгожданний похід на Курильські острови. Мрія мрій. Що мав завершитися – дослідженням острова Ітуруп, з якого кількадесят років тому японські авіаносці рушили атакувати Перл-Харбор. До цих пір ця, згодом «орадянщена» територія – спірна. Українські туристи там в принципі – не надто бажані. Але тут перед Обороновими постала небезпека дещо іншого плану. Довелося боротися з природою. Часто – непоборною силою для рядової людини, яка з нею – віч-на-віч.



Як це подружжя вижило – відомо хіба Богу. Але вони трималися завдяки неоціненним, як виявилося, знанням про секрети виживання у складних природніх умовах. Трималися. Поки мало не на останньому подиху, коли друзі давно вже поховали зниклих безвісти Оборонових, телефон не озвався рятівним сповіщенням про те, що зв’язок є…

Усі ці 14 днів Ігор Оборонов намагався писати у телефон, який вмикав час від часу, нотатки з того, що бачили, думали, переживали. Обірвані фрази. Думки. Те, чим людина хоче поділитися, коли підозрює, що це востаннє.

Він довго потім не дивився, що тоді писав. Думав: навряд чи ці записи збереглися на карті пам’яті, яку привіз із собою до Луцька. Та втім, збереглися.

Цей унікальний щоденник виживання з 5-го лютого – у серії публікацій на «Волинь24» під назвою «Щоденник волинського робінзона». Захоплююча, екстремальна і повчальна розповідь про те, як воно – наодинці з тайгою, поруч із найріднішою людиною. І - на краю життя.

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ПЕРШИЙ"

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ДРУГИЙ".

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ТРЕТІЙ, ЧЕТВЕРТИЙ".
Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ П'ЯТИЙ, ШОСТИЙ".

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ СЬОМИЙ".

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ВОСЬМИЙ"

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ДЕВ'ЯТИЙ, ДЕСЯТИЙ".

Читати більше: "Щоденник волинського робінзона. ДЕНЬ ОДИНАДЦЯТИЙ".

Олена ЛІВІЦЬКА.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Голод їх туди погнав.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні