Росія і Китай можуть створити військовий союз: що це означає

0
Росія і Китай можуть створити військовий союз: що це означає
Росія та Китай стають дедалі агресивнішими у своїх спільних амбіціях повалити США, як найвпливовішу державу світу. Москва і Пекін вже близькі до створення повноцінного військового альянсу, який представляє найбільшу загрозу для США за всю історію.

Про це пише УНІАН з посиланням на Business Insider.

"Очевидно, що дві держави вважають себе військовими партнерами, і що це партнерство стає все глибшим і досвідченішим, навіть якщо це не формальний альянс у західному розумінні", — сказав Джонатан Ворд, генеральний директор Atlas Group.

Протягом останніх двох років Росія та Китай розпочали спільні військово-морські навчання в Японському морі, Росія передала Китаю технології підводних човнів, які могли б дати йому перевагу у війні з союзниками США в Тихому океані, а лідери двох країн пообіцяли співпрацювати у розвитку високотехнологічної зброї. Також Росія продала Китаю літаки Су-25, вертольоти Мі-17 і системи ППО С-400.

Хоча лідери не підписали офіційний військовий альянс, такі кроки повинні викликати серйозне занепокоєння у США та їхніх союзників, пише Челс Міхта в нещодавній статті для Центру аналізу європейської політики.

"Повномасштабний китайсько-російський альянс створив би для Сполучених Штатів загрозу, яка не схожа на жодну загрозу, з якою вони стикалися після закінчення холодної війни", — пише Міхта.

Комісія Конгресу зі стратегічної позиції Сполучених Штатів у жовтні заявила, що зараз США стикаються з загрозами, які "фундаментально відрізняються від того, що було в минулому, навіть у найтемніші дні холодної війни" через зростання Китаю та Росії.

"Вісь Росія-Китай становить величезну загрозу для Сполучених Штатів, враховуючи, що нам доведеться піклуватися про безпеку як в Європі, так і в Азії, а також на Близькому Сході, з ризиком опинитися в скрутному становищі, поки Пекін і Москва координуватимуть зусилля, щоб досягти їхніх регіональних амбіцій", - сказав Ворд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні