Завтра польські перевізники розблокують один із пунктів пропуску

0
Завтра польські перевізники розблокують один із пунктів пропуску
Завдяки перемовинам з польським урядом вдалося призупинити блокування пункту пропуску «Шегині-Медики». Як повідомило польське Міністерство сільського господарства, завтра, 24 грудня, з 8 години ранку буде відновлено звичний рух на пункті пропуску «Медика».

Про це пише Уніан.

Таке рішення ухвалили після того, як сьогодні з протестувальниками на кордоні зустрівся профільний міністр Чеслав Сєкєрський.

Водночас, як повідомляє PAP, 2 або 3 січня наступного року поляки можуть відновити страйк на кордоні.

Однак, за словами одного з організаторів страйку Романа Кондрува, у разі отримання письмової заяви від прем’єр-міністра про те, що їхні вимоги будуть виконані, протест, ймовірно, не будуть поновлювати.

Міністр сільського господарства Польщі у свою чергу заявив, що вимоги будуть виконані, але на це потрібен час. Він додав, що кошти на виконання деяких вимог передбачені зокрема у державному бюджеті, який зараз перебуває на розгляді.

«З самого ранку разом з міністром ми поговорили з фермерами, які очолюють протест. Акція протесту призупинена, три основні вимоги увійдуть до стадії реалізації найближчим часом. Після Нового року ми сідаємо за стіл, щоб разом опрацювати очікувані рішення. Саме так працює ефективне міністерство сільського господарства», – зазначив віцеміністр Міністерства аграрної політики Міхал Колодзейчак.

При цьому польські далекобійники в коментарі агентству Reuters заявили, що продовжать блокування трьох інших пунктів пропуску на Різдвяні свята і будуть пропускати лише одну комерційну вантажівку кожні три години, замість трьох щогодини.

«Ми посилюємо протест, пропускаючи лише одну вантажівку кожні три години», - заявила Едіта Ожигала, одна з організаторів протесту далекобійників у Дорогуську, додавши, що перевезення гуманітарної допомоги та військової техніки не блокуються.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні