Білорусь дозволить транзит українського зерна без усяких умов – ООН

1
Білорусь дозволить транзит українського зерна без усяких умов – ООН
Мінськ більше не ставить умов для транзиту українського зерна до литовського порту.

Білорусь готова без попередніх умов пропускати через свою територію до литовського порту Клайпеда вантажі українського зерна. Про це представник Білорусі сказав у п'ятницю генеральному секретарю ООН, повідомляє Reuters, передає Главком.

Як розповів журналістам прес-секретар ООН Стефан Дюжаррік, заступник міністра закордонних справ Білорусі Юрій Амбразевич на зустрічі з генсеком ООН Антоніу Гутеррішем також говорив про відновлення експорту білоруських добрив, на які демократичні країни наклали санкції після жорстокого придушення протестів у Білорусі позаминулого року.

На початку червня, коли обговорювалася підписана зернова угода, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пропонував відкрити транзит зерна з України до портів Литви за умови зняття заборони на експорт білоруських добрив. Тоді його підтримали генсек ООН Антоніо Гуттеріш, а також Володимир Путін, але Україна, Литва та західні країни цей варіант категорично відкинули.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оті "кацапськідуполизи" ідуть за кацапським крейсером!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні