З Білорусі вивезли 490 тонн боєприпасів: куди їх відправили

0
З Білорусі вивезли 490 тонн боєприпасів: куди їх відправили
У зведенні за 11 жовтня американський Інститут вивчення війни (ISW) продовжує аналізувати ризики нового масштабного нападу на Україну з території Білорусі, пише НВ.

У цьому контексті ISW вказує на те, що зараз рф, ймовірно, вивозить боєприпаси та інше військове майно з білоруських баз зберігання, що несумісне з підготовкою до великомасштабного російського чи білоруського наземного наступу на Україну з території Білорусі. Інститут вказує на дані ГУР Міноборони України від 11 жовтня, згідно з якими потяг із 492 тоннами боєприпасів із білоруського 43-го ракетного арсеналу у Гомелі прибув на станцію Кіровська в Криму.

Крім того, в ГУР повідомили, що білоруська влада планує направити ще 13 ешелонів з озброєнням, технікою, боєприпасами та іншим майном із п’яти різних білоруських баз на залізничні станції в Ростовській області рф. Відеозаписи із соціальних мереж, геолокацію яких вдалося встановити, підтверджують ці звіти, пише ISW.

«Переміщення білоруської техніки до росії вказує на те, що російські та білоруські сили, ймовірно, не створюють у Білорусі точки зосередження <сил та техніки>», — пише ISW.

Швидше за все, армія рф використовує такий спосіб перекидання боєприпасів і техніки, оскільки побоюється за безпеку російських наземних комунікацій на півночі та заході Луганської області, враховуючи український контрнаступ, яки там досі триває. У Генштабі ЗСУ підтвердили, що спостерігають за ситуацією у Білорусі, але ознак формування наступальних угруповань станом на 11 жовтня поки що не спостерігали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні