--> Рф готується до неминучого наступу: у ISW розповіли, яка область під загрозою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рф готується до неминучого наступу: у ISW розповіли, яка область під загрозою

0
Рф готується до неминучого наступу: у ISW розповіли, яка область під загрозою
Росія створює умови для початку наступальних зусиль у найближчі місяці, ймовірно, в Луганській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), пише ТСН.

"Західні, українські та російські джерела продовжують вказувати на те, що Росія готується до неминучого наступу, підтверджуючи оцінку ISW, що наступ у найближчі місяці є найбільш вірогідним варіантом дій", – зазначають аналітики.

Вони нагадали про заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що немає жодних ознак того, що Росія готується до мирних переговорів і все вказує на протилежне, а також що Росія може мобілізувати до 200 тисяч військовослужбовців та продовжує закуповувати зброю та боєприпаси завдяки збільшенню внутрішнього виробництва та партнерства з авторитарними державами, такими як Іран та Північна Корея. Столтенберг підкреслив, що президент Росії Володимир Путін зберігає свої максималістські цілі в Україні.

Також аналітики взяли до уваги заяву голови Ради резервістів ЗСУ Івана Тимочко про те, що російські війська посилюють своє угруповання на Донбасі і будуть змушені розпочати наступ через зростаючий внутрішній тиск, необхідний для перемоги.

"Заяви Столтенберга та Тимочко підтверджують попередній прогноз про те, що російські війська створюють умови для початку наступу, ймовірно, в Луганській області в найближчі місяці", – йдеться у звіті ISW.

Крім того, аналітики ISW звернули увагу на те, що з повідомлень російських військових блогерів, Росія задіяла ще не всі резерви і готує їх для вирішального наступу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні