Е-гривня: переваги та використання

0
-10
Е-гривня: переваги та використання
НБУ та Міністерство цифрової інформації активно займаються розробкою Е-гривні. Мінцифра вже знайшла платформу для запуску Е-гривні. Нею стане платформа Stellar.

Про це пише Процес.

Експерти провели опитування, яке показало показало, що найбільшим попитом Е-гривні стане її використання для роздрібних платежів, а також операцій для обміну криптовалют.

НБУ пропонує шість варіантів, як можна використовувати Е-гривню.

Безготівкові платежі
Е-гривня може стати заміною електронних грошей, платіжних доручень та платіжних карток. Експерти НБУ вважають, що е-гривня має значні переваги, такі як: захищеність, миттєві операції, безпека та прозорість.

Цільові соціальні виплати
Е-гривня може підтримувати програму розумних грошей, які можна витрачати лише на конкретні цілі та у спеціально визначений час.

Розрахунки з цінних паперів
Е-гривня дозволить проводити швидкі розрахунки по цінним паперам. Це можна буде зробити без участі банківської системи.

Корпоративні платежі
Функції е-гривні зможуть забезпечити швидкі платежі між фінансовими інститутами в Україні.

Транскордонні платежі
Е-гривня зможуть використовуватися для транскордонних оплат між юридичними особами та фізичними особами.

Прибутковий фінансовий інструмент
У е-гривні можуть з’явитися функції не лише для зберігання та використання коштів, а і їх накопичення, якщо за е-гривню будуть нараховувати відсоток.

НБУ вважає, що е-гривня буде простою у використанні, безпечною та швидкою для розрахунків. Окрім того, е-гривня дозволить знизити вартість комісій з переказів. Упадуть і витрати на функціонування фінансової системи, оскільки цифрова валюта не потребує випуску готівки та її інкасації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні