В Україні продовжує падати курс долара: у чому причина

0
В Україні продовжує падати курс долара: у чому причина
Наприкінці 2023 року долар значно зріс. На це вплинуло збільшення бюджетних видатків.

Про це пише 24 канал.

У першій половині січня долар почав знижуватися. При цьому, заступник голови НБУ Юрій Гелетій повідомляє, що на початку року валютні інтервенції залишаються доволі значними.

У порівнянні з грудневими показниками, січневі валютні інтервенції знизились. Спочатку вони сягнули 150 мільйонів доларів, однак у кінці січня вони зменшились до 80 мільйонів доларів.

Відповідно, ці зміни вплинули і на курс. З початку року покращився баланс між попитом та пропозицією, показник зміцнення склав 1,2%.

Що вплине на курс
Голова НБУ Андрій Пишний, своєю чергою, наголосив на тому, що у базовому сценарії оновленого макропрогнозу Нацбанку йдеться про тенденцію зниження безпекових ризиків з 2025 року. Паралельно з цим регулятор, планує стимулювати забезпечення зовнішнього фінансування з боку міжнародних партнерів.

Також Пишний наголосив на важливості реінтеграції деокупованих територій. Він вважає, що українські банки мають прикласти максимум зусиль для забезпечення цих земель фінансовими установами та спеціальними сервісами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні