На заході України видають дозволи на перебування у прикордонній смузі

0
На заході України видають дозволи на перебування у прикордонній смузі
Дозвіл ДПСУ на перебування у прикордонній смузі на Закарпатті можна отримати онлайн.

Про це повідомили на сторінці Закарпатської ОВА, пише Еспресо Захід.

Спеціальний дозвіл ДПСУ для перебування у прикордонній смузі на Закарпатті окрім прикордонних загонів, можна отримати і на порталі "Допомога Закарпаття". Подати заяву на оформлення дозволу відтепер можна на порталі Допомога Закарпаття за посиланням.

"Заява надійде до прикордонного загону, який ви вказали під час заповнення онлайн-форми. Протягом 10 днів ваше звернення опрацьовуватиме орган ДПСУ", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Закарпатській області такий дозвіл також можна отримати, звернувшись до штабів 27-го (м. Мукачево) та 94-го прикордонних загонів (м. Чоп). Дозвіл на перебування, проживання чи переміщення в прикордонній смузі діятиме у зоні відповідальності загону, який його видав. Наявність таких документів перевірятимуть з 1 травня. Додамо, що до зони відповідальності Чопського загону входять населені пункти Ужгородського району, а до Мукачівського загону – Берегівського, Хустського, Тячівського та Рахівського районів.

Чи входить населений пункт до 5-кілометрової прикордонної смуги, можна перевірити на онлайн-мапі порталу.

Дозвіл потрібен для тих жителів прикордонної смуги, які покидають межі міста чи села, йдуть до лісу, на пасовища, до водойм, їдуть у місця масового відпочинку у прикордонній смузі. У разі відсутності такого документа передбачений штраф.

Про дозвіл на перебування у прикордонній смузі
Раніше у Держприкордонслужбі повідомили, що у березні набув чинності наказ, яким затверджено форму рішень, які дають дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу. Зокрема, зміни передбачають введення обмежень щодо вільного в'їзду, перебування, проживання, провадження робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі (на ділянці місцевості завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону).

Обмеження полягають у необхідності отримання дозволу особами, які планують перебувати у межах прикордонної смуги.

Водночас до прикордонної смуги не включаються населені пункти і місця масового відпочинку населення.

Окремо визначено категорію осіб, яким такі дозволи отримувати не потрібно.

Зокрема, дозволи не потрібні:
- особам, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою перетину державного кордону в пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон;
- водіям вантажних автомобілів та супроводжуючим їх особам, які в’їжджають у прикордонну смугу з метою здійснення мультимодального перевезення;
- особам, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги, що рухаються автомобільним транспортом автомобільними дорогами загального користування державного значення, залізничним транспортом залізничними шляхами сполучення, частина яких проходить по ділянках місцевості, де встановлено прикордонну смугу, без виконання зупинок, виходу на залізничних станціях у прикордонній смузі;
- та інші особи згідно з визначеним переліком.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні