--> У водойми Волині випустили понад три тонни цінних видів риби. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У водойми Волині випустили понад три тонни цінних видів риби. ФОТО

0
5
У водойми Волині випустили понад три тонни цінних видів риби. ФОТО
У водойми Волиської області випустили понад три тонни цінних видів риби.

Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі.

4 грудня відбулося зариблення оз. Велике Чорне, в межах смт Шацьк Шацького району Волинської області на території національного природного парку «Шацький». Вселення здійснювалось за рахунок коштів органів місцевого самоврядування.

Так, до озера вселено 744 кг дволіток риби, середньою вагою близько 350 грамів/екз. Зокрема, до водойми випустили 1 860 екземплярів коропа.

Вселення здійснювалося під керівництвом адміністрації Шацького національного парку. До заходу долучилися працівники Волинського рибоохоронного патруля, Шацької селищної ради та небайдужі громадяни.

Зарибок було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Шепель Луцького району Волинської області, який відповідає ветеринарно-санітарним вимогам про відсутність небезпечних захворювань.

6 грудня відбулося вселення водних біоресурсів до Кричевичівського водосховища в межах с. Кричевичі Ковельського району Волинської області. Вселення здійснювалось за рахунок коштів користувача водних біоресурсів ТОВ «Карпус» відповідно до Режиму рибогосподарської експлуатації водойми.

До сховища вселено 2 505 кг чотириліток та дволіток риби: 3 110 екз. (1500 кг) товстолоба, 350 екз. (875 кг) коропа, 260 екз. (130 кг) білого амура. Вага одного екземпляра риби становила від 500 до 2 500 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, місцевих органів влади та Федерації риболовного спорту Волинської області.

"Із року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів ВБР, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів. Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період", - прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Про порушення правил рибальства просять невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні