--> У водойми Волині вселили понад дві тонни молодої риби. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У водойми Волині вселили понад дві тонни молодої риби. ФОТО

1
0
У водойми Волині вселили понад дві тонни молодої риби. ФОТО
За два дні у водойми Волинської області вселили 13 тисячі екземплярів молодих риб. Загальна вага вселеного малька 2 110 кілограмів.

Про це повідомили в пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля.

6 і 9 березня відбулося вселення водних біоресурсів в озеро Грушівське, поблизу с. Грушівка Ковельського району Волинської області. Зариблення здійснювалося за рахунок коштів орендаря водного об’єкту відповідно до науково-біологічного обгрунтування.

До озера вселили 2 000 кг дволіток риби: 12 500 екз. коропа. Вага одного екземпляра становила 160 грамів. Зарибок вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Несвіч Луцького району Волинської області. Контроль за проведенням зариблення проводили представники рибоохорони та органів місцевого самоврядування.

9 березня зарибнили рибогосподарський водний об’єкт, розташований в басейні річки Омелянівка у Луцьку. Вселення здійснювалося за рахунок коштів небайдужих громадян та громадських активістів.

До водойми випустили понад 500 екз. дволіток коропа, загальною вагою 110 кг. Вага одного екземпляра малька становила 200 грамів. Зарибок вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Уляники Рожищенського району Волинської області.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля та відділу екології Луцької міської ради.

«В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття водних біоресурсів та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», - прокоментував начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото блін сенсація ,орендар ставка зариблює орендовану ним водойму-він на цьому гроші заробляє,це його робота і бізнес.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні