Волинських журналістів вчать основам кібербезпеки. ФОТО

0
-4
Волинських журналістів вчать основам кібербезпеки. ФОТО
Базові знання про кібербезпеку дозволяють захиститися від більшості проблем, що пов’язані з доступом зловмисників до персональної та корпоративної інформації.

Про це заявив експерт “Лабораторії цифрової безпеки” Вадим Гудима під час тренінгу у Луцьку.

Тренінг для луцьких журналістів організувала “Міжнародна академія демократії”. Проводять його експерти Вадим Гудима і Антон Кушнір.


Загалом, як пояснив експерт, кожен користувач інтернету – незалежно від сфери роботи і кола інтересів - може стати жертвою зловмисників. Водночас журналісти – належать до “групи особливого ризику”, адже часто працюють з інформацією, цінною для інших – приміром потенційних героїв їх публікацій чи конкурентів.

“Але знання навіть базових речей про способи захисту дозволяє уникнути більшості таких небезпек” – каже експерт.


Один з найпоширеніших способів зловмисників дістатися до конфіденційної інформації – вивідати у користувача його пароль до персональних чи корпоративних акаунтів. Для того використовують метод, умовно названий “фішингом”: надсилають користувачам листи, замасковані, приміром, під повідомлення сервісних служб Гугл чи Фейсбук. Автори цих листів можуть попереджувати про якусь “потенційну небезпеку” і просити увести повторно свій пароль. Заклопотана або втомлена людина може не звернути увагу на “дивну” адресу, з якої прийшов лист – і добровільно повідомити свій пароль.


Загалом на тренінгу для луцьких журналістів, окрім способів захисту від фішингу говорять про захист від замовних атак, способи підібрати собі дієві паролі, захист електронної пошти та облікових записів у соціальних мережах, захист пристроїв від фізичної втрати та доступу третіх осіб, а також від шпигунських програм та вірусів, принципи безпечної роботи мобільних пристроїв та інші важливі для журналістів теми.


«Міжнародна академія демократії» свідома того, що журналісти як ніхто піддані сьогодні усіх небезпекам і викликам, породженим інформаційними технологіями. Ми хочемо, аби волинські журналісти мали можливість захистити і свою професійну репутацію, і себе особисто від тих небезпек, які їм загрожують» - сказав на початку тренінгу голова цієї громадської організації Володимир Пащенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні