У Луцьку планують відреставрувати старовинні зелені двері

1
-5
У Луцьку планують відреставрувати старовинні зелені двері
У Луцьку планують відреставрувати старовинні зелені двері по вулиці Словацького.

Волинський окружний адміністративний суд, якому передали в оперативне управління нежитлове приміщення із старовинними дверима на вулиці Словацького, 1 проведе капітальний ремонт та реставрацію приміщення, - пише Конкурент.

В межах ремонту передбачили демонтаж дверних коробок в кам'яних стінах з відбиванням штукатурки в укосах, знімання дверних полотен, заповнення дверних прорізів готовими дверними блоками з металопластику у кам'яних стінах, установлення замків дверних урізних. Однак про демонтаж старовинних зелених вхідних дверей у відповідній документації не йшлося.

Нагадаємо, лучанин Володимир Павлік бачив поблизу старовинної пам'ятки людей, які її оглядали. Ймовірно, це були люди, які ремонтуватимуть приміщення. Тож чоловік закликав людей робити селфі біля старовинних дверей, щоб привернути увагу громадськості та не дати знищити пам'ятку.

Голова адмінсуду Олександр Лозовський не надав коментарів з приводу долі старовинних дверей. Зокрема, його його помічник повідомила, що потрібно надіслати інформаційний запит.

Натомість у ТзОВ "Ельбрус", яке виконуватиме ремонтні роботи приміщення суду, розповіли, що планують зробити з зеленими дверима.

Так, директор фірми Олександр Журавський зазначив, що старовинні зелені двері на Словацького, 1 під час реконструкції загального приміщення не зачіпатимуть.

"Ці двері в процесі реконструкції приміщення не чіпаються. Окремим договором їх буде робити фірма, у якої є дозвіл на реставраційні роботи пам'яток архітектури та реставруватиме двері в первинний їх вигляд. Двері так як є, так і будуть залишатися", - сказав чоловік.

За його словами, коли завершать реконструкцію, напишеться договір та буде складена ціна по відновленню цих дверей. Проте наразі на це гроші не виділялися.

Рішення про їх відновлення прийматиметься лише після закінчення ремонту приміщення.

"Вже буде писатися договір чи з нами, чи не з нами, чи з фірмою, яка має ліцензію на реставрацію, і відновлювати їх в первинний вигляд, щоб вони були, як пам'ятка", – додав Олександр Журавський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ця мусарня подавиться а не дасть копійки
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні