Очікуємо заходів від обласної та міської влади, - міністр про екологічну катастрофу на Волині

3
2
Очікуємо заходів від обласної та міської влади, - міністр про екологічну катастрофу на Волині
Міністр екології Остап Семерак прокоментував селянський бунт і перекриття дороги через вивезення відходів ветсанзаводу на людські паї.

Про це пише на своїй сторінці у Фейсбуці.

“На Волині люди вийшли і перекрили трасу Київ - Ковель - Ягодин у районі села Гулівка. Вони - проти жахливої ситуації з тваринними відходами на місцевому ветзаводі. Люди обурені, що туші та рештки мертвих тварин розкидані по всій території заводу і несуть прямі загрози для життя, здоров’я та довкілля”, - зазначає Остап Семерак.

За словами міністра екології, фахівці Держекоінспекції виїжджали на місце, а також ще в березні проводили позапланову перевірку ДП “Укрветсанзавод”.

“Не буду перелічувати всіх порушень природоохоронного законодавства. Їх забагато. За попередніми підрахунками, державі заподіяно збитків на 1862,256 тис. грн. Матеріали перевірок передані до слідчого відділення Ковельського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області”, - зазначив Семерак.

Міністр запевнив, що вживає всіх заходів, які від нього залежать.

“Ситуація перебуває на контролі. Але водночас ми очікуємо рішучої позиції Мінагрополітики, якому підпорядковане це підприємство, та першочергових заходів від обласної та міської влади щодо усунення екологічної ситуації на Волині”, - каже Остап Семерак.

Тим часом, попри вихідні, селяни з сіл Поворськ, Заячівка, Гулівка продовжують блокувати дорогу на Ковельщині. Траса Ковель-Луцьк досі перекрита. Тримаються уже третій день. Люди вимагають всього-на-всього вивезти відходи з їхніх полів.

Нагадаємо, уночі з 4 на 5 травня на паї біля села Заячівка Ковельського району потай вивезли 15 камазів відходів ветсанзаводу. Оберуні селяни вийшли перекривати дорогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди виходьте і перекривайте усі траси завтра буде пізно!!!! Ви і ваші діти та внуки помруть у цьому смороді!!! Готовий голосувати на виборах за чорта з рогами який закриє цей завод
Відповісти
Ковельчанка напевно хвора на голову. З її міста треба вивезти і захоронити відходи але вона проти того, аби вивозити їх з території заводу і захоронювати! Так вивозити чи не вивозити? Роздвоєння особистості в психіатрії називається шизофренія! Не давайте собою маніпулювати гузю, який прокидається і лягає спати зі словами - Геть Гунчика! Цей телепень НІЧОГО не вміє, окрім як брехати усім на ліво та право, а потім лізти у фейсбук і писати сльозливі пости, про гідність та честь. Він не має розуміння, що то таке. Мартиненко, який його спонсорував - зараз під слідством. І є інформація, що гузь залишив "слід" у вигляді підписів у чорній касі партії Фронт Змін, а гроші йшли на підкуп виборців та ін... Злодюга брехлива!
Відповісти
Дві територіальні громади Сумщини отримали технічну допомогу від проекту DESPRO
http://despro.org.ua/news/news/?ELEMENT_ID=1811&clear_cache=Y
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні