На фронті загинули троє військових з Волині

0
На фронті загинули троє військових з Волині
9 травня 2024 року, при виконнанні бойового завдання з евакуації поранених, загинув герой Хмілевський Назар Ігорович, який народився і довгий час проживав у Ківерцях.

Про це повідомили у міській раді.

На момент загибелі він з сім'єю жив у Львові.

«Щиро співчуваємо родині загиблого. Нехай світлий спомин про нашого захисника назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів», - йдеться у дописі.

Церемоня прощаня відбудеться завтра, 17 травня, об 11:00 у м. Львів в Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла.



Уродженець села Видраниця Забродівської громади, що на Ковельщині, Жучок Валентин Іванович, 27.11. 1977 року народження, проходив лікування у Київському госпіталі, де й відійшов у Вічність.

Про це повідомляють у фейсбуці КЗ «Забродівська публічна бібліотека».

Ще з 2014 року Валентин відстоював незалежність та цілісність державних кордонів Батьківщини, служив у прикордонних військах України.

Після важких бойових поранень під Куп'янськом, на певний час відійшов від військової справи. Проживав зі своєю сім'єю у м. Овруч Житомирської області.

Валентин не зміг стояти осторонь, незважаючи на контузії й стан здоров'я й нині. Ніс службу у 143 бригаді ТРО командиром взводу бойової машини у Донецькій області. Мав численні нагороди за виявлені якості та вміння під час проходження військової служби. Отримав знову контузії й поранення, ускладнення по здоров'ю.

«Двоє дітей залишилися без батька, дружина без чоловіка, ще одна матір втратила сина, а Україна – свого захисника. Наші односельчани приносять щирі співчуття рідним і близьким Захисника України, розділяємо з Вами біль непоправної втрати. Вічна памʼять і шана. Слава Герою!» – йдеться у дописі.



Колишній правоохоронець Сергій Сергійович Макарчук із Маневич після нападу агресора одягнув форму військового у березні 2022 року й понад два роки мужньо стояв на захисті держави.

Про це написав у фейсбуці селищний голова Олександр Гаврилюк.

Сергій Макарчук віддав життя за волю і незалежність України, як і його двоюрідний брат з Комарового Володимир Чуйко.

«Не змиритися із важкою втратою дружині Аліні Миколаївні, не дочекатися тата синові Сашкові, донечці Віталіні. Не обійме син батька Сергія Феодосійовича, не пригорне маму Любов Мусіївну. Дорогі рідні відважного Захисника, прийміть слова глибокої скорботи, болю втрати і жалю. Вам від усіх людей шана і повага! Герою вічна пам'ять!» – йдеться у дописі.

У п’ятницю вранці, 17 травня, планують зустріти Героя на рідній землі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні