На заході України військовий допомагав чоловікам тікати за кордон

0
На заході України військовий допомагав чоловікам тікати за кордон
На Закарпатті засудили військовослужбовця, який за кілька тисяч доларів організував схему незаконного перетину кордону України з Румунією.

Про це пише РБК-Україна.

Під час підготовки матеріалу використовувалися дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Схема для ухилянтів
Слідство встановило, що 10 березня 2024 року, перебуваючи біля під'їзду до одного з КПП військової частини, сержант отримав 3 тисячі 900 доларів від свого напарника. Гроші їм передав потенційний ухилянт, який, судячи з усього, вдало перетнув кордон з Угорщиною.

Чоловіки проводили ухилянтів до кордону, давали вказівки, показували дороги, на яких немає прикордонників, і навіть давали кошти, які допоможуть безперешкодно перейти державний кордон.

Покарання
Під час розслідування чоловік повністю визнав свою провину та уклав угоду з прокурором. Його дії кваліфікували за частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон). Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі, але оскільки чоловік визнав провину та уклав угоду, Мукачівський райсуд дав йому умовний термін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні