В ЗСУ назвали найбільшу загрозу з боку рф

0
В ЗСУ назвали найбільшу загрозу з боку рф
На сьогодні найбільшою загрозою залишається застосування Росією оперативно-тактичних ракетних комплексів такі як "Іскандер" або берегові ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон".

Про це сказав речник Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

За його словами, з ними складніше, тому що це мобільні платформи і їх можна швидко перемістити.

"Проте вдень вони рідко вдаються до подібної тактики. Хоча якраз вчора по Миколаєву вони били "Іскандером", внаслідок чого в нас 6 цивільних постраждалих".

Він зазначив, що завжди треба бути готовими до можливості масштабного обстрілу Росією території України. "Завжди треба вважати, що вони в готовності до нанесення, але є нюанси. Щоб застосувати морські носії крилатих ракет їх треба вивести в море", - сказав Плетенчук.

За його словами, ворог не хоче ризикувати й далі кораблями, які можуть бути знищені, тому використовує підводні човни, але й їх помітно, коли вони виходять в море. При цьому нагадав про втрату Росією судна "Комуна, який, по суті, єдиний ці човни й обслуговував. "Перспектива тут у них не дуже приємна, тому що це напряму було пов’язано з їх боєготовністю", - додав Плетенчук .

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вчора, 15 травня, близько 11:35 місто зазнало ракетної атаки. "Внаслідок влучання у об’єкт цивільної інфраструктури відбулась пожежа, яку оперативно ліквідували співробітники ДСНС. Також вибуховою хвилею пошкоджені вікна, дах та фасад багатоповерхового будинку, магазину, автосалонів та приватні автомобілі. Поранень зазнали шестеро людей – медична допомога надана амбулаторно", - повідомив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні