На Україну чекає важкий рік, - NYT

0
На Україну чекає важкий рік, - NYT
Минулого тижня Росія відкрила новий фронт у вторгненні в Україну, розпочавши наступ на Харківську область. Російські війська швидко просунулися на кілька кілометрів, зумівши знову зайняти кілька сіл. Вони ще не вийшли на головну лінію оборони на схід від міста, яку утримують досвідчені бригади, але ситуація серйозна.

Про це йдеться у матеріалі The New York Times, пише УНІАН.

Погрожуючи Харкову, Росія сподівається закріпити українські ресурси в регіоні, оголивши фронт. Безпосереднім пріоритетом України є стабілізація лінії фронту та запобігання великому прориву Росії. Але Київ має справу з низкою викликів. Попри нещодавнє ухвалення законопроекту про допомогу в Конгресі, який розблокував мільярди допомоги Києву, швидше за все, ситуація погіршиться.

Мета Росії - не взяти Харків, а погрожувати йому, наступаючи на місто та атакуючи артилерією. Українські сили вже відносно слабкі; залучаючи українські резерви та кращі частини до оборони Харкова, послаблюються позиції на інших ділянках лінії фронту. Росія як і раніше зосереджена на окупації решти Донецької області, прагнучи захопити ключові транзитні вузли та населені пункти.

Останніми днями деякі українські підрозділи передислокувалися з Донецька до Харкова, і, схоже, Україна розгортає окремі батальйони для підсилення інших ділянок фронту. Українські сили в Донецькій області ризикують стати ще більш вразливими, якщо Росія перекине свої резерви туди.

Російські війська також чинять тиск біля Куп'янська, на сході Харкова та на півдні Запоріжжя. Можуть бути вторгнення вздовж кордону в Сумській та Чернігівській областях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні