--> Екс-митник Микитюк - не корупціонер: суд прийняв нове рішення | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Екс-митник Микитюк - не корупціонер: суд прийняв нове рішення

4
3
Екс-митник Микитюк - не корупціонер: суд прийняв нове рішення
Романа Микитюка визнано невинним у скоєнні корупційного правопорушення відповідно до постанови Апеляційного суду Волинської області.

Своє рішення суд оголосив у четвер, 2 лютого, - пише Інформаційне агентство ВолиньPost.

Депутата Волинської обласної ради і колишнього начальника Ягодинської митниці Романа Микитюка притягнули до відповідальності за те, що він голосував за проект рішення попри конфлікт інтересів.

Так, 10 березня 2016 року під час сесії облради розглядалося питання про погодження на приведення існуючого поділу лісів Фермерського господарства «Аміла» в Турійському районі, головою якого і є депутат Роман Микитюк, у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок.

Однак, при наявності приватного інтересу голови ФГ «Аміла» та представницькими повноваженнями депутата, Микитюка не виконав вимог Закону України «Про запобігання корупції». Тобто – не повідомив про потенційний конфлікт інтересів ані профільну депутатську комісію, ані Національне агентство з питань запобіганню корупції, ані голову Волинської облради.

Більше того, з результатів голосування за це питання вбачається, що сам Роман Микитюк позитивно проголосував за рішення, що стосувалося його фермерського господарства.

Тому правоохоронці склали на депутата протоколи про адміністративні правопорушення передбачені частинами 1 і 2 статті 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів та вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, – авт.).

За результатами розгляду цієї справи Луцький міськрайонний суд виніс постанову про накладення штрафу на Романа Микитюка в обсязі 5 100 гривень.

Проте сам депутат із такою позицією суду не погодився та оскаржив постанову в апеляційному порядку.

В суді ІІ інстанції він пояснив, що перед пленарним засіданням сесії подавав голові облради Ігорю Палиці лист, в якому вказав про конфлікту інтересів. А щодо голосування за це питання пояснив, що, мовляв, це не він натиснув на кнопку. На час голосування він пояснював своїм колегам про суть питання, а його сусіди також засвідчили, що не «кнопкодавили».

Прокурор Леонід Сасюк намагався довести, що Романа Микитюка не безпідставно притягнули до відповідальності.

Проте головуючий по справі суддя Петро Борсук виніс постанову, якою задовольнив скаргу Романа Микитюка та скасував постанову суду І інстанції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
отак жавжди в кого є бабло то по-суду вийде сухим з води, а вкого нема -- то глобальний КОРУПЦІОНЕР. Через те й живемо в дурдомі
Відповісти
Цього Борсука першого потрібно на палю,Апеляційний суд виправдав ) та хто б сумнівався,вони всі між собою зажерливі друзяки...заїхати подивитись-провідати як проживає да добра надиває цей суддя,який виправдовує одіозного керівника митниці призначеного за часів Яника...за таких як він наші хлопці назавжди залишаються спочивати на рідній донецькій землі...
Відповісти
А суддя нікого не боїться ні людей ні Бога. Дайте адресу того судді.
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-na-2017-rik-u-lyutomu-zi-svyatami-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/yakogo-chisla-den-babaka-v-2017-roci-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/yakim-bude-lito-2017-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-sichnya-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні