На Волині керівниця техколеджу сама собі призначила премію

0
3
На Волині керівниця техколеджу сама собі призначила премію
Керівниця навчального закладу вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

Пише Район Любешів.

На днях Любешівський районний суд виніс постанову у справі про притягнення до адміністративної відповідальності заступниці директора Любешівського технічного коледжу.

У вересні 2020 року, ідеться в постанові, вона, виконуючи обов`язки директора коледжу, підписала наказ «Про преміювання працівників коледжу», яким встановила собі премію в розмірі 100% від місячного посадового окладу, на підставі якого їй нарахували та виплатили 5614 гривень. Тим самим допустила реальний конфлікт інтересів. А також не повідомила у встановленому законом порядку керівництво Луцького національного технічного університету або Національне агентство з питань запобігання корупції про наявність у неї реального конфлікту інтересів, чим порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

У судовому засіданні керівниця навчального закладу свою вину у скоєному визнала частково. Пояснила, що, виконуючи обов`язки директора, підписала разом з іншими документами і наказ «Про преміювання працівників коледжу», у якому, як виявилось пізніше, було премійовано і її особисто. У той день не звернула на це уваги, оскільки підписувала багато інших документів. Сподівалася, що підпорядковані їй працівники, які готували цей наказ, не включать її для преміювання.

Суд визнав її винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов`язаних із корупцією, передбачених ч. 1 статті 172-7 та ч. 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення й оштрафував на 3 400 гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні