Хто з українських студентів може виїхати за кордон

0
Хто з українських студентів може виїхати за кордон
Згідно з рішенням уряду на початку квітня, студенти-бакалаври університетів України віком від 18 до 22 років зможуть виїжджати за кордон на стажування. Йдеться про магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку.

Про це розповів юрист компанії "Приходько та партнери" Михайло Лобунько у коментарі РБК-Україна.

Хто зі студентів може виїхати за кордон
Кабмін постановою від 2 квітня №366 вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України. Так, було змінено та доповнено підстави для перетину кордону у воєнний час. Ці зміни дозволяють студентам-чоловікам віком від 18 до 22 років брати участь у програмах освітньої академічної мобільності не довше одного семестру.

"Важливо, що здобувачі ступеня вищої освіти бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) повинні навчатись на денній формі навчання та в рамках програм академічної мобільності можуть безперервно перебувати за кордоном не більше строку навчального семестру", – пояснив Лобунько.

Що таке академічна мобільність
"Це можливість учасників освітнього процесу (студентів, викладачів та ін.) навчатися, викладати, стажуватися чи проводити наукову діяльність в іншому закладі вищої освіти або науковій установі на території України чи поза її межами", – розповів юрист.

Відповідно Закону "Про вищу освіту", студенти мають право на академічну мобільність, зокрема й міжнародну. Тих, хто користується цим правом, не відраховуються з університету, за ними зберігається місце навчання та стипендія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні