Україна має зброю для знищення Кримського мосту: названо сценарій удару

0
Україна має зброю для знищення Кримського мосту: названо сценарій удару
Кримському мосту залишилося недовго, і це розуміють самі росіяни. Оскільки західні партнери досі не ухвалили рішення про передавання далекобійної зброї, Україна може використати і свою альтернативу для знищення мосту.

Про це військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Петро Черник поінформував у щоденному зведенні для 24 каналу.

Черник пояснив, чому росіяни розуміють, що Кримський міст таки буде знищений.

"Те, що росіяни будують альтернативну логістичну гілку по суходолу, вказує на їхнє розуміння, що мосту приходить кінець", – сказав експерт, маючи на увазі будівництво залізниці з російського Ростова-на-Дону до окупованого Криму.

Він пояснив, що аби зруйнувати міст завдовжки 18 км так, щоб він уже не підлягав ремонту, необхідний великий змішаний залп крилатих ракет та для відволікання російської ППО – великий рій безпілотників.

Яка зброя є в України для знищення Кримського мосту
За словами Черника, оскільки партнери України досі не ухвалили рішення про передавання їй далекобійної зброї, держава може використати і свою альтернативу – оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2" (або "Сапсан"). Він був розроблений ще до початку повномасштабної війни. Один комплекс вже навіть був проданий до Саудівської Аравії. Експерт також вказав, що за цей час комплекс могли модернізувати або проводити інші розробки.

Крім того, в України є на озброєнні береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" з ракетою Р-360, дальність польоту якої сягає до 300 км. Варто звернути увагу, що відстань до Кримського мосту із, наприклад, Гуляйполя – це 240 км.

"Однак залп має бути змішаний, однієї балістики замало", – наголосив полковник ЗСУ в запасі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні