Стало відомо, коли рф може знову масовано вдарити по Україні ракетами

0
Стало відомо, коли рф може знову масовано вдарити по Україні ракетами
В ніч проти 9 січня російська армія вперше за тривалий час не атакувала Україну “Шахедами”. Водночас у соціальних мережах з'явилася інформація, що на території країни нібито збили перший безпілотник з реактивним двигуном, який може розвивати швидкість до 500 км/год.

Про це коментарі сайту ТСН розповів військовий експерт Олег Жданов.

Що задумала Росія
Останнім часом Росія запускає по Україні значно менше “Шахедів”, раніше масовані атаки були чи не щоночі. За словами Олега Жданова, перерви між ними можуть бути пов’язані з недостатньою кількістю безпілотників. На думку військового експерта, це головний критерій, який визначає — атакувати українські міста чи ні.

“Наскільки нам відомо, Росія змогла організувати лише кругловузлову збірку “Шахедів”, а такого дрібного повного самостійного виробництва вони не налагодили. Найімовірніше, на сьогоднішній день є певна кількість постачань, які може видати промисловість. Я сумніваюся, що вони за наявності “Шахедів” зробили для нас паузу щодо того, що сьогодні чи завтра не завдавати ударів. Найімовірніше, справа в кількості”, — каже Олег Жданов.

Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону розповіла, що причиною відсутності дронової атаки, зокрема, є й погіршення погодних умов. Однак Олег Жданов зазначив, що температура повітря на безпілотник не впливає.

“Він летить на висоті до тисячі метрів, а там температура нижча, ніж на поверхні. Я думаю, що навряд чи це впливає. Якби був дощ, снігопад чи туман — можливо. Тому що вони зараз намагаються поставити головку самонаведення на “Шахед”, і для неї потрібна прозорість повітря. Для того, щоб видимість була. І вони ж не перший раз за мінусової температури запускають “Шахеди”, — сказав Олег Жданов.

Військовий експерт розповів, що Росія навряд чи накопичує “Шахеди”, щоб завдати масованого удару по Україні. Адже, за його словами, росіяни використовують ці безпілотники як “розхідний матеріал”.

“В артилерії є таке поняття як “вогонь, що турбує”. От це те ж саме. Щоб ми не відчували припинення, а постійно був вплив вогневий. Цілком імовірно, тому вони “Шахеди” і застосовували по нас протягом майже кожної ночі. А тут сьогодні така перерва. Це, найімовірніше, відсутність самих “Шахедів”. Тому що накопичувати “Шахеди” — навряд чи. Знову ж таки, якщо накопичення, то це відсутність у наявності. Хоча попередньої ночі навіть вісім “Шахедів” однаково запускали”, — каже Олег Жданов.

Коли Росія може завдати масованого ракетного удару
Олег Жданов розповів, що за останніми даними української розвідки, в Росії було накопичено близько тисячі ракет різних типів. Протягом останніх масованих комплексних ударів ворог використав щонайменше чверть запасів.

“Хоча на місяць, як, знову ж таки, повідомляла наша розвідка, вони можуть виробляти до 100 ракет різного типу. Десь 900 ракет у них є зараз у наявності. Скільки їм потрібно часу на підготовку? Якщо вони звозять боєкомплект зі складів, з різних регіонів Росії, то до двох тижнів. Це 10-14 днів між масованими ракетними ударами, як було торік”, — розповів Олег Жданов.

За словами військового експерта, сьогодні ворог працює “з коліс”, і тут усе залежить від можливості завезень. Якщо Росія накопичує ракети безпосередньо на аеродромах базування авіації, то два-три дні достатньо для того, щоб підготувати наступний масований удар.

"Що ми з вами майже спостерігали на Новий рік — 29 грудня і 2 січня. Водночас можуть змінюватися задуми командування. Ми ж не знаємо цього, і тут, на жаль, сказати, коли буде — через два тижні чи два дні — фактично неможливо”, — каже Олег Жданов.

Судячи з тих цілей, які вони намагаються уразити зараз, Росія трохи змінила пріоритети, розповів військовий експерт.

“На сьогоднішній день головною ціллю вони ставлять не енергетичну систему, а наш військово-промисловий комплекс і виробничу базу. Плюс вони не забувають, як зазвичай, дратувати цивільне населення для створення суспільної думки щодо капітуляції України перед Росією”, — вважає Олег Жданов.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні