Не можна витиратися чужим рушником: прикмети та заборони на 7 березня

0
Не можна витиратися чужим рушником: прикмети та заборони на 7 березня
Церковне свято 7 березня - день пам'яті святого Маврикія та його 70 воїнів-мучеників Апамейських, пише УНІАН.

Маврикій народився і жив в III-IV століттях в Сирії, в місті Апамеї. Цікаво те, що сам він був воєначальником, а християнство сповідував таємно. Але про це все одно стало відомо: коли в місті почалися релігійні гоніння, то Маврикія і його сина судили. Так як підсудні відмовилися відректися від віри, їх засудили до тортур.

70 воїнів Маврикія вирішили розділити долю свого командира - тож всіх їх піддали жорстоким покаранням: били і кидали в багаття, а потім обмазали медом та прив'язали на болоті, де їх протягом десяти днів жалили комарі й оводи. Маврикія і його воїнів поховали з почестями, частки їхніх мощей зараз знаходяться на Кіпрі.

Прикмети на 7 березня
якщо 7 березня холодно - літо буде дощовим;
ластівки і граки прилетіли - справжнє тепло принесли.
день сонячний - рік буде теплий;
7 березня сухо - осінь буде погожа;
якщо заметіль або хуртовина - весна затягнеться.
У цей день стежили за птахами: якщо побачити, як граки в'ють гнізда, то спіткає несподіване щастя.

Що можна робити 7 березня
Якщо сьогодні посадити капусту, то можна зібрати хороший урожай. Щоб у домі був достаток, потрібно погодувати птахів, які прилетіли, а побачивши ластівку, потрібно вмитися молоком - довше залишишся молодим. Запам'ятовували сни, які приснилися на 7 березня - вони обов'язково збудуться впродовж півроку.

Що сьогодні не можна робити
У цей день заборонялося займатися домашніми справами: прати, прасувати, вишивати, а особливо мести і мити підлогу - щоб ненароком не вимести з дому щастя. Не можна витиратися чужим рушником - так можна забрати на себе чужі проблеми. Також сьогодні категорично не можна ворожити і проводити обряди на любов і інші магічні ритуали - інакше можна накликати хвороби на рідних і близьких і розчарування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні