7 березня - ікони Божої Матері «Споручниця грішних»: у чому вона допомагає

0
7 березня - ікони Божої Матері «Споручниця грішних»: у чому вона допомагає
7 березня за новим церковним календарем православні згадують святого Павла Препростого і відзначають день пам'яті ікони Божої Матері "Споручниця грішних". У народному календарі - Павло Крапельник.

Про це пише УНІАН.

Про що говорять прикмети на 7 березня
- жайворонки прилетіли - весна буде теплою;
- день видався сонячним - найближчі 40 днів теж будуть такими;
- холодно цього дня - чекай до кінця весни ще 40 морозних днів;
- хмари пливуть швидко і високо - встановиться гарна погода.

У народі вважають, що з Павла Крапельника починається весна, але не зовсім справжня. Кажуть: "З дахів крапає, а за ніс хапає".

Що можна робити 7 березня
День добре провести час із сім'єю та близькими, чимось допомогти нужденним.

Як уже говорили, на Павла Крапельника зазвичай крапало з дахів - у народі вважалося, що так само голосно падають і тяжкі гріхи. Тому цього дня слід помолитися і просити очистити душі від гріха.

До ікони "Споручниця грішних" звертаються з проханнями позбавити від інфекцій, епідемій, зцілити від безсоння, скорботи, розпачу та зневіри, захистити від пристріту та порчі. Також Богородицю просять про прощення гріхів. Слово "Споручниця" означає "Поручителька" - тобто, Богородиця поручається перед Сином за всіх людей і безперестанку молиться за всіх, хто звертається до Неї.

Що не можна робити 7 березня
Серед заборон, що сьогодні не можна робити - лаятися, бажати зла, пліткувати, відмовляти в допомозі, піддаватися зневірі.

Не радять цього дня з'ясовувати стосунки - довго не помиритеся. За народними прикметами не варто 7 березня пересаджувати квіти і садити що-небудь - рослини можуть не прижитися.

7 березня - іменини сьогодні
Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Анна, Антоніна, Василь, Микола, Павло, Євген, Омелян, Євдокія, Катерина, Ксенія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні