Зеленський запропонував країнам G7 розмістити «миротворців» кордоні України та Білорусі

0
Зеленський запропонував країнам G7 розмістити «миротворців» кордоні України та Білорусі
Президент Володимир Зеленський наголосив на безпідставності заяв з боку Білорусі про нібито загрозу від України, пише ТСН.

Президент Володимир Зеленський під час відеоконференції з лідерами країн Групи семи запропонував розмістити на кордоні України і Білорусі місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Володимир Зеленський також наголосив, що територія Білорусі вже застосовується для ударів по Україні, а Росія намагається прямо втягнути Білорусь в цю війну, заявивши, що Україна, нібито, готує удар по цій країні.

"Опосередковано вона (Росія - ред.) вже втягнула їх (Білорусь - ред.), а прагне втягнути безпосередньо. Україна не планувала і не планує військових заходів проти Білорусі. Нас цікавить тільки відновлення нашої територіальної цілісності. Але, щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які звучать від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення, щодо будь якої загрози нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення – на кордоні України і Білорусі може бути розміщена місія міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації", – запропонував глава держави.

Він також зазначив, що формат місії може бути опрацьований дипломатами і закликав підтримати цю ініціативу України на рівні Групи семи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні