--> Українцям розповіли як запобігти виселення за комунальні борги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українцям розповіли як запобігти виселення за комунальні борги

1
-1
Українцям розповіли як запобігти виселення за комунальні борги
У Міністерстві юстиції пояснили, що за несплату комуналки боржника можуть виселити з квартири, а нерухомість, що звільнилася, можуть продати.

Про це повідомляє Хвиля.

Виселення з житла за комунальні борги - крайній захід. Спершу до недбалих споживачів послуг ЖКГ їхні постачальники застосовують більш м'які форми впливу - нараховують пеню на утворений борг, відключають світло та воду. І тільки якщо це не допомогло, комунальники починають полювання за майном боржника, яке дозволить погасити борг.

Закон надає боржникові право самостійно запропонувати види майна, які можуть бути реалізовані в першу чергу для погашення боргу. Необізнаність про наявність такого права досить часто призводить до порушення прав боржника на вибір.

Втім, сама по собі наявність заборгованості - не привід для вилучення майна або виселення.

Спочатку виконавці звернуть увагу на земельну ділянку, що належать боржникові інші об'єкти нерухомості (наприклад, дачу). І лише в останню чергу - на житловий будинок або квартиру, в якій боржник фактично проживає.

Ще одна обов'язкова умова: позбавити людину місця проживання можна лише в тому випадку, якщо сума його комунальних боргів перевищує 20 розмірів мінімальної зарплати (зараз - 120 тис грн). Юристи кажуть, що всі ці правила дуже сильно знижують ймовірність позбутися своєї квартири за борги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За кордоном все продуманою і вирішено ці питання. Наприклад пенсія 800 євро. За квартиру 150 євро, для проживання достатньо 200 євро в місяць. Лікування доступне, ліки за рецептом або безплатні, або умовно безплатні в залежності від доходу. А що у нас? У нас пенсія 2500 грн. За квартиру 4000 грн, на їжу ті ж 200 євро, ліки платні, не доступні. Немає у нас влади, у якої можна було було вирішити ці питання.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні