--> Найкорисніший сік для організму | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Найкорисніший сік для організму

0
-13
Найкорисніший сік для організму
Дослідження довели, що вживання в їжу цитрусових і соку з них, може поліпшити стан мозку.

Про це повідомляє ChangeUA.

Вчені кажуть, що це пов'язано з поліфенолами, так званими флавоноїдами, які в природному вигляді присутні в апельсинах, лимонах, лаймі і грейпфруті. Щоб вивчити їх ефективність, вчені Університету Східної Англії в Норідже зібрали сотні досліджень, присвячених впливу флавоноїдів цитрусових на клітини мозку і нервову систему, а також 10 експериментів, проведених на людях.

В результаті виявилося, що поліфенол, що міститься в цьому типі фруктів, має протизапальну і антиоксидантну властивостями. Обидва ці якості є важливими для захисту тканин мозку від пошкоджень.

Вчені зазначають, що вони помітили однаковий ефект від вживання цитрусових і натурального соку з них як на здорових людях, так і на тих, у кого спостерігаються неврологічні захворювання. Також, експерименти на тваринах показали, що додаючи ці фрукти в раціон, можна поліпшити пам'ять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні