Скільки ще працює мозок, після того як зупиняється серце

0
Скільки ще працює мозок, після того як зупиняється серце
Дослідники з Медичної школи Гроссмана з'ясували, мозок починає зазнавати незворотних ушкоджень приблизно за 10 хвилин після того, як серце перестає постачати йому кисень. Нове дослідження дає змогу глибше зрозуміти, що ж насправді відбувається в ці критичні моменти.

Про це пише ТСН.

Дослідники використовували електроенцефалограму (ЕЕГ) — прилад для вимірювання активності мозку, і перевіряли рівень кисню в мозку під час проведення серцево-легеневої реанімації. Це дало змогу отримати уявлення про те, що відбувається в мозку людини, яка перебуває на межі життя і смерті.

З 567 пацієнтів, які брали участь у дослідженні, у 213 серце почало битися знову.

Незважаючи на те, що їхні серця не функціонували належним чином, 40% пацієнтів, які вижили, демонстрували нормальну або близьку до нормальної активність мозку навіть через годину після проведення серцево-легеневої реанімації. Це дає змогу припустити, що після зупинки серця мозок може продовжувати працювати в певному режимі набагато довше, ніж вважалося раніше.

Раніше стало відомо, що команда вчених із Дублінського коледжу Триніті заявила, що наш мозок може використовувати квантові обчислення. Якщо відкриття підтвердять, воно зможе пояснити, чому наш мозок досі перевершує суперкомп'ютери в деяких аспектах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні