Перемога: Netflix виправив переклад слова «бандерівець»

1
9
Перемога: Netflix виправив переклад слова «бандерівець»
Стримінгова платформа Netflix виправила переклад слова «бандерівець» в субтитрах до російського фільму Брат 2.

Інформує НВ.

Раніше субтитри з перекладом цього слова звичною для російських пропагандистських медіа фразою «український нацистський колаборант» («Ukrainian Nazi collaborator») викликали хвилю обурення в Мережі.

Після обговорення в соцмережах народний депутат Дмитро Гурін повідомив, що українські нардепи підготували колективне звернення до Netflix щодо невідповідного перекладу. «Скоро з’ясуємо як впливають групові звернення народних депутатів України на іноземну компанію. А поки що можете зайти їм на сторінку і написати що ви про них думаєте», — написав він.

Кілька годин тому народна депутатка Олександра Устінова повідомила, що з цього ж питання «написала українцям з Кремнівої Долини». «Народні депутати вже почали писати колективні запити на компанію, а я просто написала ̶б̶а̶н̶д̶е̶р̶і̶в̶ц̶я̶м̶ українцям з Кремнівої Долини. Наша діаспора там неймовірна! Вже за кілька годин текст в усіх місцях був поправлений, дякуючи нашому крутому Арсену Костенко. Тепер там не «nazi», а «banderite», — додала Устінова.

Брат — російська кримінальна драма Олексія Балабанова. Головного героя — Данила Багрова — зіграв Сергій Бодров-молодший.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якої біди в тому фільмі взагалі про бандерівців згадують? Чи москалям скрізь аби зайвий раз "штрикнути" Україну. Нехай про свою "РОА", і Власова згадують!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні